Ugrás a tartalomra

Nem zár be a Bazártömb, átalakul

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 30. csütörtök 10:46
A magánberuházások és a TOP Plusz program is segítik, hogy a terület zöldebb, élhetőbb és gyalogosbarátabb legyen a jövőben.
Fotók: Mocsári László

– Egy évtizedek óta rendezetlen terület kap új arculatot – fogalmazott Szarka Dénes fejlesztési tanácsnok, aki szerint magánberuházások és uniós támogatások és a TOP Plusz program keretében tervezett csaknem 150 millió forintos fejlesztése mentén születik majd újjá a Bazártömb. 

– A TOP Plusz program mostani ciklusában az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a városrészi központokra: a 16 központ közül ez az egyik olyan terület, amit szeretnénk megújítani: sokkal gyalogosbarátabb, zöldebb, élhetőbb terület lesz itt; egyfajta párhuzamos főutca.

Szunyogh László főépítész szerint a Hodobay program lényeges eleme, hogy a magánberuházásokat összehangolják a közberuházásokkal.

– A Bazártömbben példaértékűen valósul meg ez a törekvés. A jövőben megújul majd a tömb közterületi része, a magánberuházások pedig már ezzel számolva indultak, így mondhatni, egymásra épülnek a fejlesztések – mondta Szunyogh László.

A főépítész hozzátette, a Nagy Imre utcában található a Bazártömb, amely úgynevezett udvarutcás szerkezetű. Ez azt jelenti, hogy a házszámozás a kapualjakban, az udvarokban befelé is folytatódik. Az ingatlanok végében lévő körforgalmat is átalakítják majd önkormányzati beruházásban, és úgy, hogy az autók helyett a gyalogosok kapnak majd nagyobb mozgásteret a sétányon.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!