Ugrás a tartalomra

Nemcsak nagy horgász volt… Hegyi László emlékverseny

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 03. szerda 10:45
Négy éve hunyt el egykori kollégánk, Hegyi László operatőr. Azóta minden esztendőben horgászok gyűlnek össze a Holt-Tisza partján, hogy kedvenc elfoglaltságának, a horgászatnak hódoljanak.

A Hegyi László Emlékversenyt már 4. alkalommal rendezték meg a tiszafüredi Holt-Tisza partján. Tragikus halála óta minden esztendőben megrendezik emlékét ápoló barátai a horgászok megmérettetését a Tiszafüred Horgász Centrum Kikötőben.

- Nagyváradról jöttünk, kimondottan erre a versenyre, ugyan nem ismertük személyesen Hegyi Lászlót, de 2-3 éve járunk ide – nyilatkozta Nagy Adél.

A motorcsónakok elindultak horgászhelyükre és dudaszó jelezte, mikor indulhatott a verseny. Az első kapásra nem sokat kellett várni, gyorsan megkezdődött a hálók megtöltése.

- Minden évben népes tábor, barátok gyűlnek össze erre az emlékversenyre. Tizenhét hazai és külföldi versenyző érkezett a megmérettetésre, ahol idén először gyerek és női horgász is vízre szállt – mondta Szövetes Sándor szervező.

A versenyzőknek 3 órájuk volt arra, hogy minél nagyobb legyen a hálójuk súlya. De küzdöttek a különdíjért is, amit a legnagyobb súlyú hal kifogója kapott meg.

A tervek szerint Hegyi László kollégánkra jövőre is megemlékeznek a horgászok a Holt-Tisza partján.

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!