Ugrás a tartalomra

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából filmvetítés a Művészetek Házában

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 30. csütörtök 11:19
A Nemzeti Összetartozás Napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap Magyarországon, melyet 2010. május 31-én iktatott törvénybe az Országgyűlés.
Fotó: Pannónia Szórakoztató Kft.

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából június 2-án a Miskolci Művészetek Háza Béke Art Mozitermében délután három órától a Béke - A nemzetek felett című dokumentumfilmet vetítik – közölte a CINE-MIS Nonprofit Kft. 

A 2021-ben készült magyar dokumentumfilm 91 perces, 12 éven aluliak számára nem ajánlott a megtekintése. (Rendező: Babos Tamás, Tősér Ádám Szereplők: Kelemen József, Zöld Csaba, Barbinek Péter, Barnák László)

A film tartalmából: 

Az első világháborút követően Magyarország komoly válsággal nézett szembe: már nem volt vezető nemzet az Osztrák-Magyar Monarchián belül, és lakosságát, területét, gazdaságát, illetve vezetését is súlyosan érintette az első világháború. A nemzet fennmaradása úgy tűnt, hogy az Apponyi gróf vezette békedelegáció sikerétől függ. A film bemutatja a magyar békedelegáció küzdelmét egy arányos és tisztességes szerződés megkötéséért, miközben magyar és francia történészek segítségével feltárja azokat az akkori belpolitikai és külpolitikai okokat és körülményeket, amelyek Magyarország ezeréves történelmének legkatasztrofálisabb veszteségéhez vezettek.

Az előadásokra helyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy telefonon a 06/46/507- 573-as telefonszámon, illetve elővételben jegyek vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (mindennap 15:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!