Ugrás a tartalomra

Női kosárlabda: DVTK-győzelem az elődöntő második mérkőzésén

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. április 02. szombat 09:48
A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjában már a döntőbe jutás a tét. Az egyik ágon a DVTK csapata a Sopron Basket együttesét fogadta. A végig kiélezett, nagyszerű hangulatú összecsapáson a piros-fehérek hatalmas szívvel küzdöttek és újra kisebb csodát téve megérdemelten nyerték meg az elődöntő második mérkőzését 66-60-ra.

Nagyszerű hangulatban kezdődött a mérkőzés, ahogy az egy bajnoki elődöntőhöz illik, ha Diósgyőrben rendezik. Green fantasztikus pattintott passzából Jovanović nyitotta meg a gólgyártást, majd Aho Nina remek középtávolija is célba ért, máris önfeledten énekeltek az ultrák. Az első vendég pontokat January szerezte meg a büntetővonalról, válaszul Vorpahl süllyesztett el egy hármast (7-2). A zöld mezeseket ismét megfogta a diósgyőri atmoszféra, rádobásig is ritkán jutottak el, nem csoda, hogy vezetőedzőjük időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Rövidtávon ez sikerült is, Brooks négy pontjával folytatódott a találkozó, de Milica Jovanović közelijével és Aho ziccerével, tartotta a távolságot a DVTK (11-6). Hullámzott a játék, Gáspár Dávid együttese a zsinórban szerzett hat pontjával átvette a vezetést (11-12). Milica egyenlített, Kiss Angi centergóljával pedig újra a hazaiaknál volt az előny, amit kisvártatva Bernáth hizlalt duplájára (16-12). Fegyverneky és Kiss egy-egy büntetőjén kívül Varga Alíz hárompontosát jegyezhettük még fel az első negyedben, amelyet minimális különbséggel a DVTK nyert meg (17-16).

Fotó: dvtk.eu

Jessy Kuster büntetőivel kezdődött a második felvonás, Dolson palánk alólijára pedig Green reagált villámgyorsan a másik oldalon. Egy remek labdajáratás végén Kuster ugrasztotta talpra a közönséget egy csont nélküli hármassal, büntetőkkel araszolt azért a Sopron Basket is (24-21). Óriási volt az iram, az edzők sűrű cserékkel frissítették csapataikat, a nézők pedig remekül szórakoztak. Ez még akkor is igaz volt, ha a mérkőzés e szakaszában alig esett találat. Azt a keveset viszont a vendégek jegyezték, így jött a hazai timeout (24-24). Három perc volt hátra a szünetig, Williams csent el egy labdát, jutalma könnyű ziccer volt. A másik oldalon Kiss Angelika koncentrált jól a büntetőinél. Williams is ezt tette, majd Kuster villant (28-28). Az első félidő hajrájában Gaby Williams igazolta klasszisát, az amerikai-francia légiós duplája és triplája is a gyűrűben landolt, Mila Jovanović szűkítette a hirtelen kinyílt ollót (30-33).

A Sopron kezdte jobban a második félidőt, három perc elteltével ébredt a Diósgyőr is, előbb Bernáth vágott be egy hárompontost, a következő támadás végén pedig Kányási egy másikat, így jött is a vendégek időkérése (36-37). A folytatásban Brooks iparkodott a zöld-sárgáknál, a túloldalon Green szenzációsan verte meg Határt, és szerzett szépségdíjas gólt, Bernáth pedig szerencséset, de az három egységet ért (43-43). Dolson szerezte meg újra a vezetést a vendégeknek, de Kányási és Bernáth akciógóljaival újra DVTK-előnyt mutatott az eredményjelző. Szenzációs volt a hangulat, már-már a kupadöntőt idézte, akkor meg főleg, amikor Aho is betalált (49-45).

Kuster négy tökéletes büntetője adta meg az alaphangot a záró játékrészhez. Ugyan Határ is betalált, de a DVTK amerikai erőcsatára akcióból is betalált, majd Gáspár Dávid reklamálása miatt megítélt technikai hibát is büntette (56-47). Fegyverneky hármasával kapaszkodott a Sopron, azonban Kuster nagyon elkapta a fonalat, és ő is bezúdított egy távolit. A diósgyőri szurkolók önfeledt éneklése közepette kénytelen volt megállíttatni az időt a vendégek fiatal mestere (59-50). Ez az eligazítás segített is rajtuk, négy pontot szereztek Határ és January révén, de Bernáth is betalált (61-54). A 36. perc után érezhetően megtorpantak támadásban a piros-fehérek, akik viszont szívós védekezéssel, illetve lelkes mezőnymunkával igyekeztek tartani a távolságot ellenfelüktől (61-57). Az idő múlása a DVTK malmára hajtotta a vizet, és amikor Aho Nina a palánk alá betörve értékesítette a ziccerét, nagy lépést tett a győzelem megszerzése felé (63-57). 76 másodperc maradt az összecsapásból, és Dolson egy hármassal csillapította a kedélyeket, gyorsan jött azonban a válasz Green közelijével. Dolson 20 másodperccel a vége előtt kipontozódott, Green pedig hozzátett egy újabb pontot, a DVTK újra kisebb csodát téve megnyerte a találkozót (66-60).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés

DVTK- Sopron Basket 66-60 (17-16, 13-17, 19-12, 17-15)

Miskolc, DVTK Aréna, 1102 néző. Játékvezetők: Praksch Péter, Győrffy Pál Attila, Frányó Péter.
DVTK: Vorpahl 3/3, Aho 8, Bernáth 12/6, M. Jovanović 7, Green 7. Csere: Kányási 7/3, Kuster 17/6, Kiss A. 5. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Sopron: January 8, N. Jovanović, Williams 12/3, Brooks 10, Határ 6. Csere: Fegyverneky 10/3, Varga A. 3/3, Dolson 9/3, Czukor 2. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.

Edzői értékelések

Völgyi Péter: - Azt a játékot nyújtottuk, amit nekünk hazai pályán kell. Hatvan ponton tartottuk ellenfelünket, ez mindent elmond a teljesítményünkről. Kicsit feszült volt a második félidő, készülünk a harmadik mérkőzésre.

Gáspár Dávid: - Szeretnék gratulálni a DVTK-nak, játékosai hatalmas energiákkal és határozottan játszottak. akialakított dobóhelyzeteinket gyenge százalékkal értékesítettünk. Ezen változtatni kell, hétfőn koncentráltabban kell befejezni a helyzeteinket, az eladott labdáink számát is csökkenteni kell.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!