Hétről hétre más két miskolci gasztroműhely gondoskodik a miskolciak nyáresti falatozásáról. Augusztus 2-án a finom falatokat a Gofrim és A Leves szolgáltatta.
Egy újcsanálosi mangalica kolbászt grillezünk, kovászos uborkás burgonyasalátával, illetve hoztunk egy csirkés bagettet, kókuszos-mogyorós-chilis dresszinggel, valamint egy vargányás bruschcettát készítettünk, amire fokhagymás-olívás vargányát teszünk rá, egy pici zempléni krémsajtot ás friss bazsalikomot, valamint bükki érlelt sonkát – tudtuk meg Bárczi Tamástól, a Leves egyik tulajdonosa. „Úgy érzem, a tavalyi Gasztroplacc után ez az év még erősebb" – folytatta.
Hogy legyen mivel leöblíteni a finom falatokat a Gallay Kézműves Pince, a Budaházy-Fekete Kúria Borászat, és a Csáter Apó töltötte a nedűt. A fellépő a La Barriere Manouche Jazz Zenekar volt. Ezek mellett pedig gyereksarokkal, fényfestéssel és DJ-vel várták most is a miskolciakat.
Jövő hét pénteken ismét „kinyit" a Művészetek Háza előtti tér, a MÜHA Gasztroplacc, ahol az ételekről a Keszegsütő és a Tókert Étterem gondoskodik majd. A borokat a HetedHét Pince, és a MEZEI Pincészet szolgáltatja. 19 órától pedig fellép a Bari Lacika Trió.