Ugrás a tartalomra

Nyitott kapukat zörgetnek – Szomszédünnep a Győri kapuban

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 02. vasárnap 08:59
Szomszédünnepre és közbiztonsági napra várták a családokat szombaton a Győri kapuban, a József utcai sportpályán. A rendezvénnyel még erősebbre kívánták fonni a helyi közösségek, baráti társaságok közötti szálakat.

A jó szomszédünnepek remek alkalmak a találkozásokra, beszélgetésekre, arra, hogy egymást jobban megismerjük. De nem lenne családi a program, ha a szervezők nem gondoltak volna a gyermekekre. Természetesen nem feledkeztek meg róluk sem: ugrálóvárakkal, madarásszal, kutya- és lovasbemutatókkal, járműparkkal és játszóházakkal kedveskedtek nekik.

Mocsári László képgalériája

Ugyanakkor nagy hangsúlyt kapott a közbiztonság is; most egy helyen bemutatkozhattak a város közbiztonságáért és közrendjéért felelős szervek, így a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Miskolci Önkormányzati Rendészet, a polgárőr egyesületek és a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium. Bemutatókat tartottak, bűnmegelőzési tanácsokkal szolgáltak, prevenciós kiadványokat mutattak be, és figyelemfelhívó kisfilmeket vetítettek, de felhívták arra is a figyelmet, hogy melyek a legjellemzőbb bűnelkövetési formák, és hogyan védekezhetünk ezek ellen.

A program délután 1 órakor kezdődött a BioHarmónia Tai Chi Egyesülettel, de ettől az időponttól lehetett részt venni a családi programokon is. Volt még etka jóga, fellépett a KÖDMÖN és a Miskolci Majorette Együttes, és voltak koncertek is: itt volt Mc Martinez, a Generátor zenekar, sőt: este fél 8-tól a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar koncertshowjával zárult a szomszédünnep.

A szervezők részéről Lichtenstein Raymond, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) munkatársa, a Kapuzörgetők szakmai vezetője elmondta, igyekeznek mindenkit megnyerni annak a nemes célnak, hogy maguk is vegyék ki a részüket egy-egy program megszervezéséből, lebonyolításából, ezzel mintegy még inkább bevonva őket is a közösségi programokba – láthatóan eredményesen.

Palik Zoltán, az ERKE szakmai vezetője ismertette: a Győri kapuban zajló közösségfejlesztő projektjük mellett ellátják a megyében a Civil Információs Centrum feladatokat is; segítik az állampolgárokat abban, hogy civilszervezeteket alapítsanak például.

Hollósy András önkormányzati képviselő kiemelte, fontosnak érzik, hogy a Győri kapuban egy olyan programot szervezzenek, már a következő évekre is előre tekintve, ami összeköti a családokat, baráti társaságokat. – Nagy Ákos képviselőtársammal éreztük azt, hogy egy olyan, egész éves programsorozatot tervezzünk meg, ami összehozza a városrészben élőket – hangoztatta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!