Ugrás a tartalomra

Nyolc méter magas Mária-szobrot állítottak Kisgyőrben

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 01. kedd 12:14
Talapzatával együtt nyolc méter magas „Betegek gyógyítója” Mária-szobrot állítottak Kisgyőr-Mocsolyástelep határában szombaton - számolt be a Magyar Kurir. Az alkotást, amely Szabó Sándor szobrászművész munkája, az Egri Főegyházmegye pasztorális helynöke, Juhász Ferenc megáldotta meg.
Fotók: Szabó Sándor, Egri Főegyházmegye

A szobrot a Bükkben, Miskolctól nem messze, a Kisgyőr melletti Mocsolyástelep határában, a Mária Út mellett állították fel.  A szobrot Szabó Sándor szobrászművész készítette Petró Attila adományából. A dombok közé zárt falut mostantól elöl a templom, túlvégen a messziről is látható szobor őrzi - tudósított a Magyar Kurir. Mint írják, a szobor „ötletadója” a településről származó Nemcsák Károly színművész, az alkotás elnevezése pedig Ternyák Csaba egri érsek gondolatát idézi, mely szerint a Covid-19 járvány és más betegségek kapcsán is a Szűzanya az, akihez elsősorban segítségért érdemes fordulni.

Az ünnepség végén Tolcsvay Béla énekes-zenész indította a Boldog Asszony anyánk ősi himnuszának kezdő sorát, melyhez a jelenlévő hívek csatlakoztak. Ócsai Barnabás plébános, a Szent Ferenc Kistestvéreinek tagja szervezőként segítette az ünnepség lebonyolítását.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye; Szabó Sándor

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!