Ugrás a tartalomra

Óévi és újévi károk - két tűz is volt az Avason

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 02. csütörtök 16:22
Az Avas II-es ütemében zárta az óévet, és ott is kezdte az újat a tűzoltóság. A Sályi utcán egy 9. emeleti lakáshoz riasztották őket december 30-án este, január 1-jén pedig alig néhány méterrel arrébb, egy Szentgyörgy utcai, ötödik emeleti lakásban kellett tüzet oltaniuk. Egyik esetnek sincs köze pirotechnikai eszközökhöz, de mindkét helyen komoly kár keletkezett. A Sályi utcai károsult azóta egy autóban él.
Fotó: Mocsári László

A Sályi utcai bérház belső tere koromfekete a 9. emeleten. Elektromos zárlat okozhatta a tüzet december 30-án este. Takács László nem volt otthon, amikor kigyulladt a lakás. Dolgozni volt, és mivel egyedül él, senki sem volt a lakásban a kutyán kívül.

A szomszédok vették észre, hogy valami nagy baj van. A füst gomolygott, a kutya nyüszített, jelzett, így kimentették a négylábút és azonnal segítséget hívtak.

A lakóközösség összefogásának, valamint az avasi rendőrök és a miskolci tűzoltók gyors munkájának köszönhetően nem lett nagyobb baj. A lakás viszont lakhatatlanná vált. Minden odaveszett. A férfi jelenleg a kutyájával a kocsijában lakik.

 - 2017-ben, hogy anyám meghalt, őt ápoltam három évig, ő volt egyedül, akivel tudtunk lenni. Egyedül a kutya maradt. Igaz az volt az első, mikor telefonáltak nekem, hogy tűz van, jöjjek haza, az volt az első lépés, hogy megkérdeztem, hogy hol van a kutya, hogy van a kutya – mondja Takács László, a kiégett lakás egykori lakója.

A lakásban gyakorlatilag mindent cserélni kell. A vezetékek, az ajtófélfák, a fal borítása is teljesen leégett. Jelenleg csak a vizet lehet használni. Rengeteg munka lesz, mire ezt helyrehozzák, de nem ez volt az egyetlen tűzeset az ünnepek alatt az Avason.

A Sályi utcától alig pár száz méterre, a Szentgyörgy utcán január elsején, hajnalban ütött ki tűz. -  Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy ötödik emeleti lakás erkélye – mondja Dojcsák Dávid.  -  A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a tüzet, így a lángok nem terjedtek át a lakásra – nyilatkozta a megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A munkálatok idejére ötven lakónak kellett ideiglenesen elhagynia az épületet. A szóvivő hozzátette, hogy az átvizsgálás során egyik esetnél sem állapítottak meg szándékosságot és az is kizárható, hogy pirotechnikai eszközök miatt keletkeztek volna a tüzek.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!