Ugrás a tartalomra

Október 13-án választ az ország

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 14. szerda 19:51
Október 13-án választ az ország. A megyében 530 ezer polgár 810 szavazókörben szavaz majd. Helyi önkormányzati képviselőkről és több mint 350 polgármester személyéről születik döntés. Az értesítők legkésőbb augusztus 23-ig érkeznek ki a választópolgárokhoz, a kampány másnap kezdődik. A rendszerváltás óta ez lesz a nyolcadik önkormányzati választás.
Fotó: Juhász Ákos

Legutóbb az Európai parlamenti képviselőkről döntött az ország. Áprilisban 160 szavazókörben járultak az urnákhoz a miskolci választópolgárok. Ez volt a negyedik uniós parlamenti választás Magyarország történelmében. Most pedig újabb megmérettetésre készülnek a helyi választási irodák tagjai. A Megyeházán 123 delegált vett részt az első felkészítő értekezleten. Ők felelnek majd azért, hogy a választás napján minden a jogszabályoknak megfelelően történjen.

Október 13-án a megyében 530 ezer, Miskolcon pedig csaknem 130 ezer polgár szavazhat. A választási bizottságok tagjait szeptember 1-jéig választják meg. Az értesítőket legkésőbb augusztus 23-ig postázzák ki. Ezután indul a kampány hivatalosan.

Kovács János megyei főjegyző, a Területi Választási Iroda vezetője elmondta, augusztus 24-ére fókuszálnak most. - Ekkortól tulajdonképpen elkezdődik az általános önkormányzati választások kampánya és ekkor lehet majd az úgynevezett ajánlóíveket is átvenni a választási szervektől.

Az egyfordulós választáson megyeszerte helyi önkormányzati képviselőkről, illetve 358 polgármester személyéről születik döntés október 13-án. Ugyanezen napon történik a nemzetiségi képviselők választása is. A rendszerváltás óta ez lesz a nyolcadik önkormányzati választás.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!