Ugrás a tartalomra

Október 18-án ismét Miskolc belvárosában a Barátság Maraton  

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 14. szerda 13:33
Idén már a 19. alkalommal rendezik meg az eseményt, amire a helyszínen lehet még nevezni.

Ismét Miskolc belvárosa ad otthont a Barátság Maratonnak, mely 2001-ben civil kezdeményezésre indult. A több távon meghirdetett futóversenyt október 18-án, vasárnap tartják meg, a forgatókönyv szerint 6.30 és 16.00 óra között. A sporteseményt néhány évvel ezelőtt invitálta az önkormányzat a település központjába, azt megelőzően az Egyetemvárosban volt a versenyközpont.

A Veres Pál polgármester fővédnökségével, a városi önkormányzat támogatásával megrendezendő utcai futófesztivál idén is több utcát érint a belvárosban, melyeket a fenti idősávban lezárják a gépjármű-forgalom elől.
A Görgey – Corvin – Vörösmarty – Uitz – Toronyalja – Petőfi – Dayka utcák – Városház tér – Déryné – Serbu Adolf utcák – Hősök tere – Horváth I. – Szentpáli – Corvin – Dankó P. – Szilágyi D. (járda) – Budai J. – Görgey utcák – Sportcsarnok útvonalak és állomások által meghatározott szakaszok lesznek lezárva a kocsik elől ezen a napon.
A gyalogosok közlekedése, áthaladása ugyanezeken a területeken biztosított lesz.

A verseny ideje alatt az Erzsébet téri Termelői napra érkező szállítójárművek ki-be hajtását a MIÖR munkatársai irányítják majd.
Az érintett közlekedési csomópontokban a nap folyamán rendőri-rendészeti, illetve versenyszervezői biztosítás és tájékoztatás segíti az autósokat.
A forgalmi korlátozások a Miskolc Városi Közlekedési Zrt., továbbá az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. („Volán”) buszjáratainak az útvonalát is érintik, ezekről a változásokról az MVK és az ÉMKK idejében tájékoztatja majd az utazóközönséget.
A maraton befejezését követően, délután 5 órától kapcsolják vissza az érintett kereszteződésekben a nap folyamán sárgán villogó közlekedési lámpákat.

A Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club közös rendezvényét négy egyéni távon (minimaraton, kismaraton, félmaraton, maraton) tartják meg, de lesz félmaratoni váltó, valamint két gyermekfutam is.
Az előzetes nevezés már lezárult, de a helyszínen, a Generali Arénánál kialakítandó versenyközpontban október 17-én, szombaton 15.00-18.00, míg a verseny napján 9.30-11.30 között is lesz mód nevezni.

További hírek

Olvasnivaló