Ugrás a tartalomra

Októberben is folytatódik a (S)ikertörténetek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 15. szombat 15:18
Balla Zsófia költővel és Ercsey Dániel borszakíróval beszélget Kőrizs Imre a (S)ikertörténetekben október 19-én, szerdán a Művészetek Házában.

A sikeres szeptemberi kezdés után az októberi folytatásban az egyik oldalon Balla Zsófia erdélyi születésű magyar költő és újságíró ül, a másikon pedig Ercsey Dániel borszakíró. Őket kérdezi majd Kőrizs Imre. Balla Zsófia első versei 1965-ben jelentek meg egy irodalmi folyóiratban és pár évvel később kiadták első verseskötetét is. Ezután szinte egyenes út vezetett addig, hogy felvegyék a Romániai és később a Magyar Írószövetségbe is. Számtalan antológiában és folyóiratban közölt verseket és huszonhárom önálló kötete látott napvilágot, emellett több irodalmi ösztöndíjat is kapott. Ezzel szemben beszélgetőpartnere Ercsey Dániel magyar és nemzetközi díjakkal kitüntetett borszakíró. Egyetemi tanulmányait többek között Párizsban is végezte, majd borokkal foglalkozó lapokban, honlapokon kezdett publikálni. Egyik alapítója és szerkesztője a WineSofa című honlapnak és mostanság a szépírással is kacérkodik.

Akit érdekel a költészet, az írás és a gasztronómia kapcsolata két különleges ember szemüvegén keresztül, annak feltétlenül ott a helye az októberi (S)ikertörténeteken.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!