Ugrás a tartalomra

Olimpikont fogadott a miskolci polgármester

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. február 28. hétfő 16:19
A DVTK alpesi sízőjének, Kékesi Mártonnak Veres Pál polgármester megköszönte, hogy hazánk mellett Miskolc jóhírét is öregbítette a pekingi téli olimpián.

Hétfő délután fogadta az immár diósgyőri színekben induló sportolót a városvezető. Ahogy azt mi is végigkövettük: január végére eldőlt, hogy az egyetlen magyar férfi alpesi sí kvótát a 2022-es téli olimpiára Kékesi Márton szerezte meg egy kőkemény kvalifikációt követően. Sikere azt is jelentette egyúttal, hogy tíz év után újra diósgyőri sportolónak szurkolhattunk az ötkarikás játékokon. Ahol aztán a megnyitó ünnepségen a második olimpiáján résztvevő 26 éves, miskolci gyökerű sportoló vihette a magyar zászlót, Tóth Zita alpesi sízővel párban.

Fotó: Mocsári László

– Nagy büszkeséggel néztük a televízióban a megnyitó eseményeit – emlékezett vissza a hétfői találkozás alkalmával Miskolc polgármestere. Veres Pál hosszan méltatta a fiatal sportoló eredményeit, kitérve arra, hogy Kékesi már a második olimpián szerepelhetett. – Nagyszerű sportteljesítménynek lehettünk szemtanúi, az eredmény értékét ráadásul növeli, hogy sínagyhatalmak versenyzőit is maga mögé utasította Marci. Köszönöm a város nevében az olimpiai teljesítményt, a befektetett munkát.

A DVTK első téli olimpikonja az óriás-műlesiklásban elért 34. helye után kedvenc alpesi számában, szlalomban állt rajthoz, ahol egy bevállalós és harcos síeléssel végül a 33. helyet szerezte meg a 88 indulót számláló mezőnyben.

Kékesi most megköszönte a város vezetőjének, hogy „régóta figyeli a sportpályafutásomat", de nagyon hálás volt amiatt is, hogy „ilyen háttér, ilyen város áll mögöttem".

A találkozó végén a síző oklevelet és egy plakettet vehetett át a polgármestertől, és oklevélben részesült Kékesi Tamás, a DVTK síszakosztály elnöke, Marci apukája, nevelőedzője, valamint Szász László, a DVTK sportigazgatója is.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!