Ugrás a tartalomra

„Önkéntesnek lenni a legjobb”

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 18. szombat 17:44
Miskolc és Debrecen július 12-24. között közösen rendezi meg az Európai Egyetemi Játékokat.

A borsodi vármegyeszékhely a judo, a karate, a kosárlabda, a kick-boksz, a röplabda, a sakk, a strandröplabda, a taekwondo, a tenisz és a vízilabda küzdelmeinek ad otthont. A sikeres rendezés nélkülözhetetlen szereplői az önkéntesek. Gáspár Sára rutinosnak számít köztük.

– Már gimnáziumban aktívan kivettem a részem a közösségi élet szervezéséből – kezdte. – Elsőéves egyetemistaként jelentkeztem a Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának rendezvényszervezési csapatába. Az egyetemi sportban rejlő lehetőségek miatt szerettem volna minél több tapasztalatot szerezni, így kezdtem el önkénteskedni, ezáltal lehetőségem volt számos neves eseményt testközelből átélni, melynek hatására még inkább megkedveltem ezt a világot. Olyan kapuk nyíltak meg előttem, melyekre korábban gondolni sem mertem volna. Lépésről lépésre, lehetőségről lehetőségre haladva nemcsak élményekkel, hanem nagyon értékes emberi kapcsolatokkal is gazdagabb lettem.

A számos emlék közül a kedvence az, amikor 2022 nyarán félve, de kíváncsian ült repülőre, hogy két hetet töltsön a lengyelországi Lodzban, mely az előző Európai Egyetemi Játékoknak adott otthont.

– Hamar ráébredtem, hogy egy szuper közösség tagja vagyok. Az önkéntesek által nyújtott munka a rendezvény lelke. Jókedvre deríti a résztvevőket, ha pozitív tapasztalatokat szereznek az önkéntesekkel. Óriási élmény volt ott lenni önkéntesként, megtapasztalni egy ekkora rendezvényt szervezői oldalról – mondta.

A rendezvény szlogenje: ,,More than Games”, azaz több mint játék, ami tökéletesen mutatja, mennyi mindent adhat ez az esemény nemcsak a sportolóknak, hanem az önkénteseknek is.

– Én csak biztatni és bátorítani tudok mindenkit, hogy ebbe tényleg érdemes belevágni. Egy 40 ország 400 egyeteméről közel 5 ezer résztvevőt fogadó esemény mindenkinek pontosan azt adhatja, amiből a legtöbbet profitálhat. Legyen szó új barátok megismeréséről vagy jelenlegi barátokkal egy új élmény szerzéséről – a végén mindenki jól jár. Önkéntesnek lenni a legjobb, hiszen ez egy támogató közösség, ahol lehet gyakorolni az idegen nyelveket, több területen és feladatban is van lehetőség kipróbálni magunkat. Ez egy életre szóló élmény – húzta alá Sára, aki idén már az egyetemi játékok szervezői stábját erősíti.
 

További hírek

Olvasnivaló