Ugrás a tartalomra

Önkormányzati és nem önkormányzati feladatok

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 17:31
Az elmúlt napokban főleg internetes felületeken keresztül több felvetés is érkezett a miskolci önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy miért nem zárnak be teljesen az éttermek, az edzőtermek, illetve miért nem kezdik meg Miskolcon a koronavírus-tesztek tömeges elvégzését.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata ezekben a kérdésekben nem intézkedhet, magáncégeket nem utasíthat semmire. Mint ahogyan a tömeges tesztelés elrendelésére sincs ráhatása, arról ugyanis csak a kormányzat dönthet.

Miskolc város vezetése ugyanakkor arra kér minden itt működő éttermet, kávézót, fitnesztermet, illetve nem élelmiszert, higiéniai és tisztítószereket értékesítő üzletet, hogy tartsák be a kormányzat által elrendelt nyitvatartási időket, és mindannyiunk érdekében gondolják át azt is, valóban jó döntés-e, ha továbbra is nyitva tartanak, ezzel esetlegesen fertőzésveszélynek kitéve magukat, személyzetüket és vendégeiket is.

Kérjük, hogy ahol ez megoldható – főleg kávézók, éttermek, vendéglátóipari egységek esetében – a kialakult helyzetre tekintettel inkább kiszállítással, elviteles kiszolgálással lássák el vásárlóikat. Az edző- és fitnesztermek pedig vizsgálják meg, hogy esetleg valamilyen online formában nem tudják-e megtartani az edzéseket, foglalkozásokat.  

Miskolc városa továbbra is megtesz mindent a kormány védelmi rendelkezéseivel összhangban a miskolciak biztonsága érdekében, olyan döntéseket, intézkedéseket azonban nem hozhat, amelyekre nincs jogköre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!