Ugrás a tartalomra

Online-közvetítések, hogy maradjunk otthon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 17:46
Nagy kreativitást igényel a jelenlegi helyzet azoktól, akik eddig személyes találkozásból éltek. Közülük sokan kezdték el az online-közvetítéseket. Vagy csak arra buzdítanak, maradjunk otthon, ehhez pedig segítséget nyújtanak.

A legnagyobb közösségi oldalon az elmúlt hetekben különböző csoportok alakultak. Ezeknek célja, hogy tartalmas időtöltést javasoljanak felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt az elkövetkezendő időszakra, amit négy fal között kell töltenünk.

„Óvónők vagyunk és a lehetőségekhez képest összefogunk a koronavírus ellen. Megpróbálunk akkor is adni valamit a gyerekeknek, ha személyesen nem lehetünk együtt. Az éves terv alapján, témák szerint haladva minden hétköznap új videót hozunk. Mi lesz a videókban: kreatív ötleteket mutatunk, okosító játékokat készítünk, énekelgetünk is egy kicsit, verselünk, mondókázunk és minden napra lesz egy mese. Itt tudsz csatlakozni.”

Ezen túl találunk jógaoktatást, mami-baba tornát, elsősegélynyújtás videókat gyermekeknek, tanulás céljából, valamint aerobikedzést és élő koncertet.

Forrás: facebook.com

Czakó Nóra mindig is foglalkozott sporttal, tizenkét éve tart edzéseket hetente harminc-negyven embernek. Mint mondja, szeret mozogni, gyerekkorától kezdve izgága típus. – Rengeteg energia van bennem és ezt szeretem hasznos dolgokra fordítani. Egyik napról a másikra nem lett munkám. Mély kétségbeesés fogott el hírtelen, hiszen aki ismer, tudja, ez az életem. Pár nap agyalás, internetbújás, Bükkben futás és meditálás után úgy döntöttem, nem áll meg az életForgattam pár videót a kisfiammal, és túl vagyok az első online-edzésen. Megdöbbenésemre még élveztem is, pedig olyan furcsa gondolatok keringtek a fejemben, hogy egy telefonnal fogok edzeni, vagy hogy magamban fogok beszélni. A tervem, hogy harminc nap alatt harmincféle edzést készítek, hogy mindenki megtalálhassa benne a legtesthezállóbbat.

Szeretnék ezúton minden edzőtársamat arra buzdítani, ne hanyagolják el a vendégeiket, most van a legnagyobb szükség ránk, hiszen az edzés és egy csoporthoz való tartozás fontos lehet mindenkinek a bezártság idején. Ahhoz hogy megőrizzük a mentális egyensúlyunkat, minden nap meg kell mozgatnunk magunkat. Ezzel felfrissül az elménk, felpezsdül a vérkeringésünk, javul az anyagcserénk és sorolhatnám a jótékony tényezőket, amelyektől garantáltan csak jobban érezhetjük majd magunkat.

Kántor László zenész, a Kántor Band pedig egy háromtagú együttes, aminek ő az énekese. – Már húsz éve zenélek a zongoristával, a gitáros tíz éve csatlakozott a csoporthoz. S habár most mi sem tudunk találkozni, nagyon fontosnak tartom, hogy szórakoztassam a közönségünket. Jelen pillanatban mintegy száz zenei alappal dolgozom, zenésztársaim híján. Szerintem jó az embereknek, ha egy kicsit ellazulhatnak ezekre a dallamokra. Eleinte nem vettem komolyan a járványt, de most már belátom, tévedtem, és szeretném, ha mindenki inkább otthon maradna. Ha pedig örökzöld slágereket hallgatnának, keressék fel Facebook-oldalamat, mert esténként még kívánni is lehet. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!