Ugrás a tartalomra

Órákra elérhetetlenné vált hétfő este a Facebook

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 05. kedd 19:18
A népszerű közösségi portál, valamint a Messenger, az Instagram és a WhatsApp este hat körül vált elérhetetlenné, és csak éjfél után kezdtek újra életjeleket mutatni.

Hatórás üzemszünet után éjfél körül álltak helyre a Facebook szolgáltatásai: újra betöltenek a Facebook-csoporthoz tartozó közösségi oldalak, a Messenger és WhatsApp üzenetküldő is. Újra lehet posztolni, lájkolni, kommentelni, megosztani.

A Facebook mérnökeinek nem volt egyszerű feladata, órákon át küzdöttek egyáltalán azzal, hogy rájöjjenek, hogy mi a hiba. Közben a Twitteren (a legtöbb Facebook-felhasználó ugyanis itt kereste a miérteket) szűkszavú közleményekben tudatták a szakemberek, hogy tudnak a problémáról, és rajta vannak a megoldásán.

Mark Zuckerberg 7 milliárd dolláros kárt szenvedett el az összeomlás miatt. 

Az utolsó ehhez mérhető Facebook-leállás egyébként 2019-ben volt.Akkor bár nem volt ilyen széleskörű és hosszantartó leállás, csak egy órára vált teljesen elérhetetlenné a Facebook, de közel 24 órán át akadoztak a Facebook és különböző szolgáltatásai.

Korábban írtuk: 
A világ csaknem minden pontján jelezték a felhasználók hétfő este háromnegyed hat körül, hogy nem elérhető számukra a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp nevű üzenetküldő sem, sőt, egyes felhasználók szerint az Oculus rendszere is érintett. A DownDetector szerint a probléma az egész világon fennáll a legtöbb felhasználónak, akik számítógépen böngészve „Server Error” üzenetet kapnak, az applikációk viszont továbbra is működnek, csak éppen friss posztokat nem töltenek be, és interakciót sem engednek.

A Facebook azt írja közleményében, hogy tud a sok felhasználót érintő problémáról, és azon van, hogy mielőbb helyreállítsa a szolgáltatásait.

(Borítóképen: órákra leállt hétfő este a Facebook és minden alkalmazása. Forrás: telex.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!