Ugrás a tartalomra

Ordas valóság: itt a teljes farkas sztori

hang.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 04. péntek 15:00
A Miskolci Járásbíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért elrendelte a két vádlott letartóztatását.

A Miskolci Törvényszék az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: az egyik gyanúsított április 1-jén délután a másik gyanúsított felügyeletére bízta 9 éves gyermekét, hogy Hidasnémeti külterületén vadásszanak. Ehhez az általa engedéllyel tartott, működőképes vadászlőfegyverét az engedéllyel nem rendelkező kiskorú kezébe adta; kis idő múlva a gyermek lelőtte a fokozottan védett, 250 ezer forint természetvédelmi értékű farkast, majd a terheltek a tetemet az apa gépjárművébe helyezték, miközben az állat nyakörvét, amelyben a jeladó is volt, levágták és a Hernád folyóba dobták. A 4000 euró (több mint 1,5 millió forint) értékű jeladó használhatatlanná vált – jegyezték meg a közleményben.

A bíróság szerint a két felnőtt férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet természetkárosítás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette megállapítására, míg az egyikük esetében lőfegyverrel visszaélés és nagyobb kárt okozó rongálás bűntette is megállapítható lehet. Jelezték, hogy a nyomozás jelenleg is folyamatban van, az eljárás során további adatgyűjtés szükséges. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértéke miatt a terheltek esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék. A Miskolci Járásbíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért – nem végleges végzésében – szeptember 4-ig elrendelte a két férfi letartóztatását.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön közölte a police.hu oldalon, hogy elfogtak és őrizetbe vettek két férfit – köztük egy hivatásos vadászt – a Magyarországon lelőtt jeladós, svájci farkas ügyében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!