Ugrás a tartalomra

Orosz Adrienn U23-as Európa-bajnok lett

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. június 28. hétfő 11:14
Június 24-27. között rendezték meg az Ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságot Lengyelországban, Poznanban. Orosz Adrienn, a DVTK kajakosa, az U23-as mezőnyben 200 méteren szállt vízre a kontinensviadalon, ahol egy fantasztikus versenyzéssel Európa-bajnoki címet szerzett.

Orosz Adrienn a múlt heti szolnoki válogatón szerzett indulási jogot az Európa-bajnokságra, miután ő bizonyult a leggyorsabbnak a kajak 200 méter számában, az U23-asoknál, a hazai mezőnyben.

A diósgyőri kajakos pénteken ott folytatta Lengyelországban, ahol a hazai vizeken abbahagyta. Adrienn közel egy hajóhosszal, magabiztosan nyerte a második előfutamot, ami azt jelentette, hogy egyből bejutott a vasárnap délutáni fináléba. A diósgyőri sportolónak nem csak nem kellett eveznie a középfutamokban, de a leggyorsabb időt is ő repesztette a pénteki napon Poznanban, K1 200 méteren.

A döntőben, az Eb zárónapján, a rajtot követően azonnal az élre állt a DVTK versenyzője, aki ezt követően nem engedte ki a kezéből a győzelmet és megszerezte pályafutása második korosztályos Európa-bajnoki címét.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!