Ugrás a tartalomra

Összefogással sikerült: aszfaltot kap az Almás utca 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. november 15. hétfő 09:42
Önkormányzati és civil finanszírozásból láttak neki az Almás utca útburkolati munkálataihoz – erről adott hírt péntek reggel Bazin Levente önkormányzati képviselő a Pereces patakkal párhuzamosan futó útszakaszon tartott sajtótájékoztatóján. 
Fotó: Horváth Csongor

- A lakosok többéves igénye és egyben a mindenkori városvezetés régi adóssága, hogy az Almás utcára útburkolat kerüljön – mutatott rá a Velünk a Város frakciójának tagja, a 16. számú választókörzet képviselője, Bazin Levente

„Rengeteg terv volt már korábban az útszegélyezésre, az aszfaltozásra és a vízelvezetésre vonatkozóan - ezeket nagy munkával sikerült végül összeillesztenünk. Rendkívül hálás vagyok a környékbelieknek, név szerint Boros Zoltánnak, aki a lakosokat összekovácsolta - ezzel több mint három millió forintot egybegyűjtve.” 

A közel harminc millió forintból megvalósuló munkálatok finanszírozása több lábon áll: képviselői alapból, önkormányzati költségvetési pénzből és lakossági gyűjtésből tevődik össze. Utóbbi a beruházás egytizedét képezi. 

Az itt élők hosszas évek óta panaszkodnak arra, hogy száraz időben a szállópor, esős napokon pedig a zúzalékos úton felgyülemlő sár nehezíti meg az életüket. 

- A hat méter széles, kettőszázharminc méter hosszú, ezernégyszáz négyzetméternyi duplarétegű aszfaltcsíkot a két oldalán kiemelt szegéllyel látják majd el, hogy a domboldalról érkező csapadék ne vigye fel rá a hordalékot, mindemellett pedig az útszakasz vízelvezetése is biztosítva lesz – ismertette Durda Péter, a Városüzemeltetési és Műszaki Osztály vezetője a Rónától a Hegedű utcáig terjedő munkálatok részleteit. 

- A 2019-es önkormányzati választásokat követően azonnal világos volt számunkra, hogy egyik legkomolyabb adóssága az előző városvezetésnek az úthálózat fejlesztése – idézte fel a két évvel ezelőtti helyi ellenzéki győzelmet követő tanulságokat az MSZP-Párbeszéd parlamenti képviselője, Varga László, aki kifejtette: az elmúlt években egyrészt a meglévő aszfalthálózat állapota is érzékelhetően romlott, másrészt a város infrastrukturális kiépítése Miskolc újonnan benépesült belterületeivel sem tartotta a lépést, márpedig az Almás utcához hasonló szakaszokon számottevő forgalom generálódik. 

Varga számításai alapján az iparűzési és gépjárműadó elvonásával évente mintegy félmilliárd forinttól esnek el a miskolciak, amely egy-egy hasonló aszfaltozásnál igencsak hiányzik. A B.-A.-Z. megyei 2. számú választókerületben a kormánypárt jelöltjével szemben jövőre egyéniben felálló ellenzéki - jelenleg listás mandátumú - honatya elmondása szerint ő maga is többször nyújtott be a központi költségvetéshez módosító indítványt, hogy a város plusz forrásokat kaphasson útburkolatának felújítására - legutóbb például egy milliárd forintról. 

A képviselők ugyancsak a lakóövezet közelében tartottak sajtótájékoztatót az év elején, amikor is a kormányzati elvonások Miskolcot megillető kompenzációját követelték.

Varga László gratulációját fejezte ki Bazin Leventének és a helybélieknek a közösségi összefogásért, valamint megállapította: egy kettő éve zajló folyamat végére került pont azzal, hogy az önkormányzat szövetségeseket talált az itt lakókban. Az MSZP-s politikusok egyúttal sajnálatukat fejezték ki, hogy a térség 2018-ban megválasztott országgyűlési képviselője, Hubay György (Fidesz-KDNP) többszöri megkeresésre sem nyújtott segítséget a néhány hét alatt teljesülő beruházáshoz.

A kimélyedő pocsolyák nem csupán a gyalogosok, de az autók lengéscsillapítójának is komoly kihívói. | Fotó: MiNap-archív: Végh Csaba felvétele

- A széleskörű összefogásban semmilyen kormányzati támogatás nincs, márpedig az ilyen volumenű beruházásokat pályázatok útján kellene megvalósítani – összegezte Bazin Levente. 
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!