Ugrás a tartalomra

Ősszel is építi közösségét Görömböly

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2022. szeptember 13. kedd 14:43
Kétnapos rendezvénnyel hangolódik Görömböly az őszre szombaton és vasárnap. 

A Görömbölyi Pince Piknik nagy sikerén felbuzdulva a Görömbölyi Kulturális Egyesület úgy döntött, hogy régi hagyományt felelevenítve, szeptember 16-án és 17-én újra életre hívja a Görömbölyi Őszt. A tavaszi pince piknikhez hasonlóan, a programok célja ezúttal is a közösségépítés lesz a városrész művelődési házában és a helyi általános iskola sportpályáján.

A kétnapos rendezvény pénteken délután családi kerékpáros kirándulással kezdődik, amely a Görömbölyi Általános Iskola előtti sportpályától indul 17 órakor. Szeptember 17-én, szombaton is mozgással indul a nap: 10 órakor veszi kezdetét a Görömbölyi Ősz focikupa. A kispályás labdarúgó tornát általános iskolásoknak szervezik meg a helyi általános iskola sportpályáin. Szintén délelőtt 10-kor közösségi futás is indul a sportpályától.

Délután programok hosszú sora várja a kikapcsolódni vágyókat a Görömbölyi Művelődési Házban. 14 órától a Miskolci Mazsorett Együttes tart bemutatót, majd színpadra lép a Ködmön Formációs Táncegyüttes is. 14:45-től az Avasi Művészeti Iskola növendékei mutatkoznak be, 15:15-től pedig a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar ad koncertet. Vásári komédiával készülnek a Vaga Banda Gólyalábasai, míg a Diri Dongó Együttes őszköszöntő interaktív zenés műsorral szórakoztatja a gyerekeket.

18:15-től aztán Seres Ildikó színművész – a Zrínyi Ilona Gimnázium drámatagozatos diákjainak közreműködésével – operett slágereket ad elő, majd fél 8-tól Felméri Péter, a Dumaszínház humoristája tornáztatja a rekeszizmokat. Fél 9-kor a Zenegép Együttes csap a húrok közé, fél 10-kor pedig retro diszkó koronázza meg a napot. 

A délután során a nagyobbak a termelői- és kézműves vásár portékái között mazsolázhatnak, a kisebbeket pedig ugrálóvár, játszópark és kézműves foglalkozások várják. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!