Ugrás a tartalomra

Ötszáz diák imádkozott a békéért a Lévayban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 24. szerda 14:10
Az „Ima a békéért” rendezvényen Miskolc valamennyi egyházi iskolája képviseltette magát, az eseményen mintegy ötszáz keresztény fiatal imádkozott a békéért az Eszmék és Értékek Alapítvány felhívására.
Fotó: Eszmék és Értékek Alapítvány

Az ökumenikus ifjúsági imaalkalom 2022 decemberében azzal a céllal kelt életre, hogy a miskolci egyházi iskolák diákjai számára találkozási és lelki feltöltődési lehetőséget teremtsen. A szomszédunkban dúló háború és a közel-keleti tragikus események következtében most még nagyobb szükség van a közösség és az ima erejére. 
Ezen gondolatoktól vezérelve, hagyományteremtő céllal és az országos ökumenikus imahét programjához csatlakozva kelt életre 2024-ben is ez a közös imaalkalom. A baptista, evangélikus, görögkatolikus, református és római katolikus egyházi intézmények diákjai kedd délelőtt megtöltötték a Lévay József Református Gimnázium sportközpontját.

"Az ökumenikus imahéten fontos, hogy arra koncentráljunk, ami közös bennünk, és ne arra, ami elválaszt minket egymástól. Közös bennünk, hogy hiszünk a béke erejében, hisszük, hogy a világban egyszer béke lesz, és hiszünk abban, hogy az imáinkkal ehhez a békéhez hozzájárulhatunk" – hangsúlyozta Alakszai Zoltán, az Eszmék és Értékek Alapítvány védnöke, volt jezsuita öregdiák. 

Az imát szervező alapítvány azzal a céllal alakult 1998-ban, hogy előmozdítója és pártolója legyen minden olyan szellemi és közösségi értéknek, amely a nemzet felemelkedését szolgálja - írták lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!