Ugrás a tartalomra

Otthonmaradásra és összefogásra biztat a Sky Fanatic frontembere

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 08:56
A népszerű közösségi portálon debütált Nahaj Péter új dala, melyben azt kéri: vigyázzunk egymásra a járvány idején is.

„Maradj otthon, amíg lehet, Maradj otthon, a tét most az életed. Maradj otthon, nyisd ki két szemed és védd meg minden testvéredet.” - így hangzik a refrénje annak a dalnak, melyet miskolci illetőségű Nahaj Péter (NahajPee), a Sky Fantic zenekar frontembere publikált néhány napja a Facebookon.

A néhány perces felvételt a fiatal énekes „hazai pályán” rögzítette, így is jelezve: aki megteheti, azzal tesz legtöbbet az embertársaiért, ha nem hagyja el otthonát. Ezzel is lassítja a koronavírus terjedését. A dalt két és fél nap leforgása alatt már több mint tizenkétezren látták az ország minden pontjáról, és közel hatszázan osztották azt meg.

Nahaj Péter a minap.hu érdeklődésére elmondta, A Sky Fanatic zenekar és ő maga is fontosnak tartotta, hogy csatlakozzanak a „Maradj otthon!” kampányhoz.

- Szerintem nagyon kevesen gondolták azt mondjuk három hónappal ezelőtt, hogy át kell élnünk egy világjárványt, ami miatt gyakorlatilag eljuthatunk oda, hogy egy ideig az utcára sem lehet kimenni és aki teheti, annak a munkát is otthonról kell megoldani. Megmondom őszintén, egy darabig én magam is szkeptikus voltam, de amikor jobban utánaolvastam, hamar rájöttem, hogy nincs más választásunk. Innentől pedig reggae zenészként kötelességemnek éreztem, hogy szóljak a közönséghez a témában, főként azokhoz, akik még mindig szkeptikusak. Mert ez most tényleg fontos – mondta.

Sky Fanatic -- Fotó: Beregi László
Sky Fanatic - Fotó: Beregi László

Alig egy nap alatt

Maga a dal alig egy nap alatt született meg: Péternek előbb a dallam ugrott be, amihez néhány óra alatt megírta a szöveget is. „ Szerettem volna, hogy minél többen komolyan vegyék ezt a helyzetet, hogy a zenémmel megérintsek minél több embert, és hogy felfogják: most tényleg ezzel tudunk segíteni egymáson, azokon is, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak. Igyekeztem olyan köntösbe csempészni, hogy az ne legyen depressziós, szomorú, sőt a tőlem, tőlünk megszokott pozitív életérzést sugározza, netán még táncolni, bulizni is lehessen rá. Persze arra is figyeltem, hogy azért a komoly mondanivalót ne bagatellizáljam el.”

A zenész elmondása szerint számára is nagy meglepetés volt az, hogy a közönség milyen pozitívan fogadta az új slágert, negatív észrevételt mindeddig nem is igazán kapott.
- Miközben igyekeztem mindenkinek megköszönni a kedvelést és a megosztást, több szívet melengető üzenetet is kaptam. Az egyiket Veszprémből egy hölgy írta, aki azért mondott köszönetet, mert kislányának segített a dal, aki akkor már egy napja az én nótámat hallgatta, sőt, addigra már kívülről fújta az egészet. A másik számomra megható üzenet, egy falumbeli srác volt, akivel gyerekkoromban sokat gitároztunk játszótéren, és régen jóban vagyunk. Ő azt mondta, egy ifjabb rokona a videó nézése közben rámutatott a monitorra és azt mondta: „olyan akarok lenni, mint Ő!” Szóval hihetetlen, hogy ennyi emberhez eljutott a dal és annak az üzenete – tette hozzá.

A járványhelyzet rosszul érintette a Sky Fanaticot is, hiszen a következő időszakban az ő koncertjeik is elmaradnak. Mint mondta, bíznak benne, hogy nyárra túl leszünk ezen a helyzeten és újraindulhatnak a fellépések. Addig is a Facebookon, és úgy általában az internetes felületeken keresztül próbálják megszólítani a közönséget: egyéni élő videókat, és az év hátralévő részében debütáló dalaikból is megosztanak majd részleteket.

Sky Fanatic -- Fotó: Beregi László
Sky Fanatic - Fotó: Beregi László

Jó lenne, ha változtatnánk

Nahaj Péter kérdésünkre elmondta, bízik benne, hogy a koronavírus leküzdését követően nem teljesen ott folytatja a világ, ahol abbahagyni kényszerült.

- Én egyébként is azt hirdetem, hogy mindenki szeresse egymást, legyen békesség és összetartás. Most úgy érzem, hogy mindezekből egy kicsit több van, mint máskor, hiszen egy ilyen helyzetben másképpen tényleg nem menne. A most megjelent dalban úgy fogalmaztam „Nézz mélyen magadba, hogyan élted eddig az életet, és a zűrzavar után nem árt, ha váltasz életszemléletet.” Azt gondolom, hogy nem biztosan haladtunk jó irányba, hiszen olyan apróságokon akadtak fenn sokan, melyeket egy pillantás alatt meg lehetne oldani. Jó lenne, ha változtatnák. Remélem a személyes kapcsolatoknak is remélem nagyobb szerep jut majd, többször jövünk össze a barátokkal és nem messengeren írogatunk, meg telefonon pötyögünk: erre a következő hetekben bőven lesz időnk – tette hozzá a zenész.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!