Ugrás a tartalomra

Ovisoknak szervezett focibajnokságot az Ökumenikus Segélyszervezet

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 15. szerda 16:23
Öt óvoda hat csapata mérte össze az erejét a Széchenyi István Általános Iskolában szerdán. Dunai Antal olimpiai bajnok labdarugó-legenda és a Diósgyőr sztárjai is bekapcsolódtak, hogy így hívjanak összefogásra a gyermekekért.
Fotó: Végh Csaba

Az Ökumenikus Segélyszervezet május végéig tartó Felhőtlen gyermekkor kampányának keretében rászoruló gyermekek javára gyűjtenek pénzadományt. A hónap során számos figyelemfelhívó programot szerveznek, hogy minél többekhez jusson el az összefogás híre. Az események sorában május 15-én, avasi óvodások számára szerveztek focibajnokságot az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci családok átmeneti otthona munkatársai. A 2x4 perces bajnoki meccseken öt fős csapatok álltak pályára. A csoportmeccseket követően a két első helyezett küzdött meg a vándorkupáért, a harmadik hely pedig pontozással dőlt el. A meccsek után ünnepélyes eredményhirdetés és éremátadó volt.

A számos rászoruló gyermek részvételével zajló különleges élményprogramon részt vett Dunai Antal olimpiai bajnok labdarugó-legenda, Serhi Shestakov és Tóth Barnabás a Diósgyőr népszerű labdarúgói és Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó.

Dunai Antal megnyitó beszédében sportolásra biztatta a gyerekeket. – Mozogni, sportolni kell az egészség érdekében, ilyen fiatalon kell elkezdeni, az pedig, ha valamelyik sportágban eredményeket is értek el, az egy külön öröm – fogalmazott az olimpiai bajnok.

A Segélyszervezet májusi Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtése – melyhez ez a különleges gyermekprogram is kapcsolódik – azzal a célkitűzéssel indult el, hogy támogatást gyűjtsön a segélyszervezet gyermekeket segítő egész éves munkájához és a hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett táboraihoz. Az adománygyűjtéshez bárki csatlakozhat a jól ismert 1353-as adományvonalon, melynek tárcsázásával hívásonként 250 forintot adományoz. A célkitűzés szintén támogatható a TESCO áruházak kasszáinál kapható adománykuponok megvásárlásával. Az összefogásról bővebben a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet informálódni, ugyanitt van lehetőség online adományozásra is.

Képgaléria: Végh Csaba

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci központja Közösségi Pontként is működik az Avason. A lakosok felé már évekkel korábban nyitó intézmény sószobáját, okos-tantermét és Ovi-Sport pályáját több oktatási intézmény használja rendszeresen. A közösségi pontként működő épületrészben pedig társas- és sportjátékok várják a szabadidő tartalmas és hasznos eltöltésére, közösségi programok, fejlesztő- és csoportfoglalkozások lebonyolítására a környékbeli gyerekeket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok