Ugrás a tartalomra

Pakusza Zoltán: Mire vár a gyermekvédelem?

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 23. hétfő 15:57
Lépjen a gyermekvédelem és emelje ki a gyerekeket abból a Bellervölgy utcában élő családból, akik lakhatatlan házban élnek – szólította fel a hatóságot Pakusza Zoltán. A Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje kijelentette: a család „otthonával” több probléma is van. A kémények életveszélyesek és a szennyvízelvezetés is megoldatlan. A szomszédok pedig a család életvitelére panaszkodnak.
Fotó: Mocsári László

A Bellervölgy utcában lakik az a család, akikkel folyamatos a probléma. A szomszédok szerint elviselhetetlen körülmények között élnek. Már a vízszolgáltatónak is be kellett avatkoznia, mert „közegészségügyi vészhelyzet alakult ki” a szennyvíz miatt. A házon és a melléképületeken lévő kéményeket pedig a katasztrófavédelem életveszélyesnek nyilvánította, így ezek használhatatlanok.

– Lassan érkezik a fűtési szezon, így felmerül a kérdés, hogy hogyan fogják fűteni ezt a házat, illetve mivel nincsenek rákötve az ivóvíz-hálózatra, hogyan alakul majd a mosakodás és a mosogatás – hangsúlyozta Pakusza Zoltán, aki kiemelte, nem kellene megvárni, amíg tragédia történik.

Ebben az esetben felmerül a gyermekveszélyeztetés kérdése is. – Az a gyerek, aki ilyen környezetben nő fel, nagyon komoly hátránnyal indul az életben – mondta a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje, Pakusza Zoltán. 

A környéken élők közül tizenöten írták alá azt a petíciót, amiben arra kérik a hatóságokat, hogy intézkedjenek a családdal szemben, és vessenek véget a 2015 óta fennálló áldatlan állapotoknak.

További hírek

Olvasnivaló