Ugrás a tartalomra

Pál Dénessel tölthetik a Valentin-napot a szerelmesek

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2022. február 02. szerda 13:01
Február 14-én, hétfőn lesz Pál Dénes koncertje a Művészetek Házában Rád hangolva címmel. Az énekes legutóbb 2019-ben lépett fel szülővárosában.
Korábbi felvétel

Több mint két év után újra Miskolcon koncertezik Pál Dénes, most a Valentin-nap kapcsán jön haza, hogy énekeljen közönségének. A programon megszólaltatja saját dalait is, de tervezi elénekelni Máté Péter Ő című számát, vagy olyan nagy klasszikust, mint a Térden állva jövök hozzád.

– Tematikáját tekintve nyilván előtérbe kerülnek majd a romantikus dallamok. Lesz közöttük olyan, ami még nem szólalt meg koncerten, vagy olyan, ami számomra kedves emléket idéz. Erről és saját dalaim keletkezéséről szívesen mesélek a hallgatóságnak, ahogyan azt már megszokhatták tőlem. Év végén már hagyománnyá vált, hogy énekelek otthoni közönségem előtt, amikor elbúcsúzunk az évtől, az utóbbi két évben azonban ez elmaradt a járvány miatt. Most emiatt is nagyon várom az újabb találkozást – mondta.

A miskolci énekes szerint minden korosztálynak szólnak a szerelmes dallamok, mint ahogy maga a szerelem is megtalálhat, meglephet bárkit. – Nekem az első emlékeim kora középiskolás koromból valók. Mivel itt éltem huszonegy évet, bőven van miből meríteni helyi történeteket, amiket szívesen meg is osztok a közönséggel – mondta Pál Dénes, aki szerint a Valentin-nap hasonlóan megosztó ünnep, mint a halloween. – Úgy érzem, ha a szerelmesek napja nemcsak egy kipipálandó, az ajándékról szóló alkalom, hanem kellőképpen fel tudjuk tölteni tartalommal, akkor jó úton járunk, hogy illően megünnepeljük. Hasonlóan működhet, mint az anyák vagy a nők napja: mindennap figyelnünk kell rájuk, de az sem baj, ha évente egy napig kiemelt figyelmet kapnak – mondta.

Az énekes elárulta, feleségével ma már másképpen ünneplik a Valentin-napot. – A kislányunk születése előtt étteremben vacsoráztunk ilyenkor, aminek az volt a lényege, hogy együtt éljük meg a pillanatot. Sokszor nem is vettünk ajándékot egymásnak. Nem volt rajtunk kényszer, hogy meg kell ünnepelni ezt a napot, hiszen a mindennapjainkban is próbáltunk odafigyelni egymásra. A közös program még ma is vonzó, így az óvodai idő alatt szervezünk magunknak egy közös reggelit vagy ebédet kettesben. De az is előfordult már, hogy én álltam be a konyhapult mögé, és összedobtam valami finomat, amivel kedveskedtem a páromnak – mondta.

További hírek