Ugrás a tartalomra

Parádésan kezdtek Medgyessy Dóráék a grazi olimpiai selejtezőn

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 28. péntek 11:26
A magyar női válogatott a csütörtökre rendelt két mérkőzéséből csak az elsőt tudta lejátszani, azt viszont fantasztikus játékkal meg is nyerte Fehéroroszország ellen. A péntekre halasztott meccsen szintén győztek Medgyessy Dóráék, akik így karnyújtásnyira kerültek a továbbjutáshoz.

Ausztriára hatalmas erejű vihar csapott le a női 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőjén, ezért az eredetileg kiírt 18:15-ös kezdési időponthoz képest két és félórás csúszással, 20:45-kor vágott neki a küzdelmeknek a magyar csapat. Az első ellenfél Fehéroroszország volt, a második Hollandia lett volna, de ezt a mérkőzést péntek délelőtt 10:20-ra halasztották.

Mivel a C-csoportban szereplő együttesünk az A jelű ötösből kap ellenfelet a negyeddöntőben, ha kiharcolja a továbbjutást, fontosnak tetszik az első hely megszerzése a kvintettben, hogy elkerüljék a mieink az Egyesült Államokat, amely csupa nemzetközi szinten is jól ismert klasszissal próbál kijutni az ötkarikás játékokra, és feltehetően megnyeri majd az A-csoportot. Csütörtökön mindenesetre két győzelemmel kezdett, hasonlóan Németországhoz, amely szintén izmos riválisnak ígérkezik, nemkülönben Franciaország – írja a Nemzeti Sport.

A Károlyi Andrea szövetségi edző és Jakab Máté másodedző által gardírozott, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra által fémjelzett válogatottunkra kőkemény rivális várt a belaruszok képében. Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, a szakág sajátosságainak megfelelően izomszaggató volt az iram, de a mieink irányításuk alatt tartották az eseményeket, és végül 21-11-re nyertek.

A Medgyessy Dórával készült cikkünket ITT olvashatják.

Péntek délelőtt jöhetett a folytatás, Hollandiával csaptak össze a magyarok. Medgyessy Dóra révén rögtön az első támadásból vezetést szereztünk. Holland egyenlítést követően a második perc elején Cyesha Goree találatával újra előnyben voltunk. Ismét gyorsan érkezett a holland válasz, de Papp Dia visszaszerezte a kezdeményezést a mieinknek. Az első megszakításig 3-3 után Goree három pontjával és Medgyessy betörésével 4-0-s futást mutattunk be, amivel 7-3-ra léptünk el.

A szusszanásnyi pihenőt követően a hollandok értékesítettek egy duplát, 7-5 után azonban ismét Goree volt eredményes, így tartotta előnyét válogatottunk. Erre a középső szakaszra végig ez volt a jellemző, hogy kiegyenlítettebbé vált ugyan a játék, de rendre tudtunk felelni a holland felzárkózási kísérletekre. 8-6 után ismét Goree talált be és ugyanez volt a helyzet, amikor 9-8-ra feljött riválisunk. Nehéz helyzetből szerzett pontot Goree, így végül 10-8-ról érkezett el a második megszakítás.

Visszaérkezve a pályára, kisebb fölénybe került a védekezését rendező holland csapat. Két találattal 10-10-nél egyenlítettek. Három perccel vége előtt ziccert hibáztak, amit Goree könyörtelenül megbüntetett. Kulcspillanatban jött ugyanis a duplája, amivel 12-10-re vezettünk. Később újra Goree villant meg és ezzel 13-10-re módosult az állás.

Az utolsó két perchez közelítve érezhetően átvette az irányítást válogatottunk. Sokat kivett a riválisunkból a felzárkózás, fizikálisan és fejben is jobban bírtuk a hajrát. Theodoreán Alexandra büntetőjével 14-10-re mentünk, majd ismét Goree lépett elő főszereplővé három remek találattal. Ezekre mindössze egy holland dupla érkezett, így 17-12-re elszakadtunk. A hajrában már csak egy pontot jegyezhettünk fel riválisunk részéről, így magabiztos 17-13-as sikert ünnepelhettek a magyar lányok.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke