Ugrás a tartalomra

Párizs 2024 - Döntős kajak egyesben Kopasz Bálint és Varga Ádám

MTI
Utoljára módosítva
2024. augusztus 10. szombat 11:44
A kajakos fiúk is hozták a kötelezőt, Kopasz Bálint és Varga Ádám az esélyeknek megfelelően bejutott a döntőbe a kajak egyesek 1000 méteres versenyében a párizsi olimpián.
Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének középfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 10-én. MTI/Kovács Tamás

A tokiói játékok első és második helyezettje szerdán futamgyőzelemmel közvetlenül került a középfutamba, így szombaton délelőtt mindketten másodszor eveztek fő számukban. A két futamból az első négy-négy helyezett jutott a fináléba.

A címvédő, világ- és Európa-bajnok Kopasz az elsőben jól jött el a rajtból, majd az élre álló, világbajnoki címvédő, Tokióban harmadik portugál Fernando Pimenta mögött evezett minimális lemaradással. Ez volt a sorrend 250-nél és 500 méternél is, 750-nél viszont már a magyar kajakos haladt az élen és erejét jól beosztva elsőként is ért célba. Vele együtt döntős lett Pimenta, a tavalyi vb-n harmadik német Jakob Thordsen és némi meglepetésre a svéd Martin Nathell.

A második középdöntőben Varga, a szám tokiói olimpiai és tavalyi világbajnoki ezüstérmese más taktikát választott, jó rajt után végig a mezőny elejével "utazott", arra ügyelt, hogy túl sok energiát ne használjon el. Féltávnál még hatan együtt haladtak, de 750-nél már csak négyen maradtak az élen, végül Varga pár erősebb húzással megnyerte a futamot. Az argentin Augustin Vernice, a cseh Josef Dostal és a semleges színekben szereplő fehérorosz Uladzislau Kravec jutott még a 13.20-kor kezdődő döntőbe.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!