Ugrás a tartalomra

Parkoló buszokkal kívánt nekünk boldog új évet – szerdától új élet várja

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. május 31. kedd 16:13
Gerőcs László huszonhárom évet dolgozott Miskolc és az MVK Zrt. szolgálatában. Kedden töltötte nyugdíjazása előtti utolsó munkanapját, ebből az apropóból látogattuk meg a cég telephelyén.
Búcsút int a kormánynak | Fotó: Juhász Ákos

Gerőcs László pályafutását 1979-ben a Tiszai pályaudvar menetirányítójaként kezdte. Rövid időt töltött az akkor még az MKV Rt. névre hallgató vállalatnál, míg az ezred legvégén újból visszatért a társasághoz – ekkortól már buszsofőrként tevékenykedett, így az elkövetkező tizenöt esztendőn át az avasi járatok szinte mindegyikét vezethette.

Többször részesült céges elismerésekben

2014-től koordinációs csoportvezető lett. 2016-ban a CNG-autóbuszok Miskolcra történő beszállításában és az ünnepélyes átadásának szervezésében is részt vett. A Múzeumok éjszakáján a közlekedési vállalat programjainak egyik főszervezője volt. Ám nemcsak a veteránjárművek akkori üzembe állítása múlt rajta, Európai Autómentes Nap sem múlhatott el nélküle az utóbbi években.

Habár a legtöbbünk számára névtelenül, de legismertebbé szinte bizonyosan a „B.Ú.É.K.”-betűkarakterek és a karácsonyfa-alakzat autóbusz-parkolással való megformálása tette.

Így kívánt boldog új esztendőt Miskolcnak 2013-ban | Fotó: F. Kaderják Csilla

2019 óta pedig járműgazdálkodási csoportvezetőként szolgálta a helyi közlekedést. Szakterületén irodai munkát végzett, de utolsó napjáig is előfordult olyan, hogy egy-egy felújításra váró négykerekűvel ő gurult el más városig.

Aktívan vette ki részét a hamarosan Miskolcra érkező elektromos autóbuszok töltőrendszerének kiépítésében is, miután az áramkábelek lefektetésével járó munka során a telep forgalmi rendjét is vezényelte. Sőt, az elektromos buszok üzembe helyezése is az ő feladata lett volna…

Az elektromos buszok érájának hajnalán köszön el

„Kollégáival szemben mindig közvetlen, tisztelettudó, kedves és segítőkész volt. A biztonságos vezetés mellett pedig tisztelettudó volt az utasokkal. Nyugdíjazását követően a hobbijának fog élni, sokat fog szerelni, utazni és finom halászlevelet enni" – írja a hatvankét éves Lászlóról utolsó munkanapján munkaadója.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!