Ugrás a tartalomra

Parkoló és játszótér is épült a Győri kapuban

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. június 01. kedd 16:42
Parkolási helyzet, játszóterek minősége, közterületek állapota – mások mellett ilyen feladatok megoldására kell időt szentelnie Miskolc önkormányzati képviselőinek. A város polgármestere, hogy felmérje a problémákat, felkeresi az egyes választókerületeket – Veres Pál a 13-asban, Simon Gábornál kezdte a Győri kapuban.
Mocsári László képgalériája

A választókerületi bejárások célja, hogy a városvezető a képviselőkkel áttekintse a fejlesztéseket, illetve feltárják a problémákat. – Azt látom, hogy fejlődik ez a környék is, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek gondok – mutatott rá több állomásból álló keddi bejárása féltávjánál Veres Pál, hozzátéve: éppen ez a lényege a kezdeményezésének. – Végig kell vennünk, min kell, és min tudunk még javítani. Aztán megvizsgáljuk a lehetőségeket, milyen források állnak rendelkezésre, hogy a helybéliek közérzetét javító beruházásokat indíthassunk el.

Ilyen lehet például parkolók kialakítása. A Győri kapuban található dzsúdó klub bővít, az építkezés miatt parkolási nehézségek adódtak a környéken. Nemrégiben közel kéttucat ideiglenes parkolót alakítottak ki a választókerület önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére, de a parkolási problémákra nehéz végleges megoldást találni.

– Sok panelház található a környéken, és egyre több az olyan család, ahol akár két-három autó is van. Nagyon körültekintően kell eljárnunk, hiszen a zöld területek rovására lehet csak parkolót kialakítani – mutatott rá Simon Gábor. – Hazánk számos nagyvárosára jellemző, hogy a lakótelepeket nem ennyi autóra tervezték, egyszerűen nincs annyi terület. Ugyanakkor az sem járja, hogy egy helyi lakos ne találjon parkolóhelyet a nap végén.

Simon Gábor azt mindenesetre vállalta, hogy a Győri kapuban minden évben növelik a parkolóhelyek számát, idén 20-30 hellyel bővül majd a szám.

A környéken aztán más problémával is szembesültek, de ezek gyakorlatilag évek, évtizedek óta időről időre jelentkeznek. Ilyen például a játszóterek állapota. Ebben is sikerült előrelépni, az Aba utcán található játszótér ugyanis pályázati forrásból megújult.

Az intézményeknél is be tudnak számolni fejlesztésekről. A Százszorszép Óvodában például kialakítottak egy műfüves focipályát. Ádám Anikó Ágnes óvodavezető azt mondta, a gyerekek nagyon szeretik, naponta használja több csoport is.

– Reméljük, hogy a jövőben tovább fejlődhetünk. Sok mindenre lenne még szükség az udvaron: hiány van játékokból, vannak olyan részei az udvarnak, ami teljesen üresen áll – mondta.

A választókerületek bejárása már szerdán folytatódik: akkor Veres Pál polgármester Bartha György választókerületében tart bejárást, erről szintén olvashatják majd tudósításunkat.

További hírek

Olvasnivaló