Ugrás a tartalomra

Partnerségben az elektromos autók elterjedéséért

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. június 16. kedd 20:24
Öt elektromos töltőberendezést adtak át kedden az Avalon Parkban, ahol ezzel újabb exkluzív szolgáltatást biztosítanak az ország bármely pontjáról elektromos autóval érkező látogatók, szállóvendégek számára. A berendezéseket a Mercedes-Benz Kft. vásárolta, és az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. telepítette a park mélygarázsába. (x)
Mocsári László képgalériája!

A keddi átadó ünnepségen elhangzott, a töltőberendezések telepítése újabb jó példája annak, hogy szolgáltatók és autógyártó együttműködése az E-mobilitás terén mennyire szoros és gyümölcsöző lehet.

– A parkban járva, szolgáltatásainkat igénybe véve is szembetűnő: alapvető filozófiánk a természet közelségének megőrzése és a környezettudatosság – fogalmazott az Avalon Park Kft. kommunikációs és marketingigazgatója. Tóth Eszter sorolta: az organikus építkezés, a faházak mellett mindezt az is bizonyítja, hogy a park területén golfautók közlekedhetnek csak. Most pedig a 120 férőhelyes mélygarázsban elektromos töltőberendezések állnak a vendégek, látogatók rendelkezésére. – Gyors és szakszerű volt a telepítés a szolgáltató részéről. Az autómárka támogatása pedig egy pozitív visszajelzés számunkra, hogy az Avalon olyan minőséget képvisel, amit a Mercedeshez méltónak találtak.

Tóth Eszter: alapvető filozófiánk a természet közelségének megőrzése és a környezettudatosság

– Mi pedig köszönjük a lehetőséget, hogy a park támogatja az elektromos autózás elterjedését – ezt már a Mercedes-Benz Hungária Kft. személyautó üzletágának kereskedelmi és marketingigazgatója mondta. Hesz Tamás kifejtette, a fenntartható növekedés jegyében az a céljuk, hogy 2030-ra az értékesített autóik több mint fele elektromos vagy plug-in hybrid legyen. 2039-re pedig – terveik szerint – a teljes flotta olyan autókból áll majd, amelyek nem bocsátanak ki széndioxidot. A cégcsoport terméke, a Smart például már csak és kizárólag elektromos változatban érhető el – ebben úttörő volt a vállalat. Plug-in hybridet (amikben a benzin- vagy dízelüzemű motor mellett elektromos meghajtás egészít ki) kilenc különböző kategóriában kínálnak.

Hesz Tamás: az a célunk, hogy 2030-ra az értékesített autóink több mint fele elektromos vagy plug-in hybrid legyen

– A mai alkalom is tökéletes példa arra, hogy áramszolgáltató és autógyártó is megtette a szükséges lépést az E-autózás felé vezető úton – hangsúlyozta.

A Mercedes első, tisztán elektromos hajtással működő autója az EQC. Az akár 400 kilométeres hatótávra is képes SUV-t (városi terepjáró) közelről is megtekinthettük a keddi ünnepségen. Smiger Gergő, a Mercedes-Benz Miskolc szalon- és értékesítési vezetője elmondta, az autóban a vezetői segédrendszerek és az intelligens rendszerek segítenek a közúti viszonyokhoz és a forgalmi szituációkhoz alkalmazkodni a sofőrnek. Applikációkon tervezhetünk meg egy hosszabb utazást is. Mindenben segít az autó, ha 6-800 kilométerre indulunk: hol fogunk töltőt találni, hol lehet pihenni. Egy kávézás alatt akár 2-300 kilométerre is fel tudjuk tölteni az autót, és már haladhatunk is tovább. A modell nagy előnye, hogy hozza a márkától megszokott kényelmet, komfortot és biztonsági felszereltséget. Az EQC csak az első modell az elektromos autók között a Mercedesnél, a jövőben újabbakkal bővül a paletta.

Nagy Zoltán: példaértékű az együttműködés a partnereinkkel

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. részéről Nagy Zoltán ügyvezető igazgató arról szólt, hogy a több mint 125 éves múltra visszatekintő áramszolgáltató igyekszik rugalmasan alkalmazkodni a kor kihívásaihoz, és részt kíván vállalni az új technológiák elterjedésében. Példaértékűnek nevezte az együttműködést a partnerekkel.

– Nekünk az a legfontosabb, hogy rugalmas, gyors, megbízható, és a legmodernebb technológiákat kínáló szolgáltatóként legyünk jelen a piacon – emelte ki.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!