Ugrás a tartalomra

Peacemakert kapott Christian Eriksen, a pályafutása is veszélyben lehet

liner.hu
Utoljára módosítva
2021. június 17. csütörtök 11:20
A dán labdarúgó szövetség a hivatalos közösségi oldalán erősítette meg, hogy Christian Eriksen a hirtelen szívleállása után peacemakert kapott.
Forrás: MTI/EPA/Reuters pool/Wolfgang Rattay

Az Internazionale játékosa még a Finnország elleni mérkőzésen esett össze a pályán, melyet követően a helyszínen kellett újraéleszteni. Mint kiderült, az esetet hirtelen szívleállás okozta, de elsőre sikerült újraéleszteni és már eszméleténél volt kórházba szállítása idején.

A dán játékmestert azóta is kórházban ápolják, ám elsősorban folyamatos vizsgálatoknak vetik alá. Ennek most meglettek az eredményei, melyek Eriksen egészsége tekintetében jó, pályafutása tekintetében potenciális rossz hírt hoztak.

A labdarúgó szövetség ugyanis a hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy a szívbetegek esetében életmentőnek számító eszközt, peacemakert ültette be Eriksen szívébe. Morten Boesen, a dánok csapatorvosa a következőkről adott beszámolót a kórház kardiológusaival való értekezést követően: „Miután Christian több, különböző szívvizsgálaton is átesett, az orvosok úgy döntöttek, hogy peacemakert kell beültetni a szívébe. Az eszköz szívrohamokat követően szükséges a szívritmuszavar veszélye miatt.”

Mint írták, Eriksen elfogadta ezt a megoldást, melyet dán és nemzetközi specialisták is ajánlottak neki, hiszen ez szükséges lehet a felépüléshez. Kérdéses azonban, hogy ezzel pályára léphet-e még valaha.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!