Ugrás a tartalomra

Pecabotokat elő, újra lehet éjszaka horgászni

MTI
Utoljára módosítva
2021. április 29. csütörtök 10:20
Május elsejétől újra lehet éjszaka horgászni a több mint 700 ezer regisztrált horgásznak – jelentette be csütörtökön az országos szövetség.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) közleménye szerint kezdeményezésükre a kormány újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezésével és a több napos horgásztúrákat érintő helyfoglalásos lehetőség biztosítása tárgyában felmerült lehetőségeket.

– Tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is az a döntés született, hogy május 1-jétől újra lehetségessé válik a több mint 700 ezer regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat – írták.

A változást érintő részleteket a hatályos jogszabályok alapján – a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását érintő újabb döntések mellett – a MOHOSZ az április 30-áig megjelenő újabb veszélyhelyzeti tájékoztatójában közzéteszi, és azt a közösségi csatornáin keresztül haladéktalanul el is juttatja a horgászokhoz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!