Ugrás a tartalomra

Pénteken indítja a távfűtést a MIHŐ

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 22. csütörtök 13:33
A napok óta tartó jelentős lehűlés miatt a MIHŐ szeptember 23-án, pénteken megkezdi a távfűtés szolgáltatását - tájékoztatta szerkesztőségünket csütörtökön a Miskolci Hőszolgáltató Kft. 

"A MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel kötött üzemviteli megállapodás és az Országos Meteorológiai Intézet által megküldött tényadatok alapján, szeptember 23-án pénteken reggel megkezdi a lakóépületek fűtési rendszereinek ütemezett felfűtését, így várhatóan pénteken az esti órákra már melegek lesznek a radiátorok" - olvasható a szolgálató közleményében. 

A felhasználóknak azt javasolják, hogy a hőfokszabályozós radiátorok szelepeit tartsák nyitott állásban a rendszerben lévő levegő távozása érdekében, majd a fűtés beindulását követő napokban állítsák a kívánt értékre. A fűtésszolgáltatás valamennyi társasház esetében automatikusan indul el, amennyiben ezt a külső hőmérséklet indokolttá teszi, ezt követően a fűtésszolgáltatás hőmérsékletének szabályozása is a külső hőmérséklet alapján automatikusan történik.

Amennyiben egy társasház mégsem igényli a fűtésszolgáltatást vagy a korábbi évek gyakorlatától eltérő fűtési menetrendet, illetve időprogramot kíván alkalmazni, akkor a közös képviseletén keresztül kérheti a muszakiugyelet@miho.hu e-mail címen.

- A fűtés beindításának időszakában, ha a radiátor csörgését, elégtelen üzemét tapasztalják, akkor elsősorban a közös képviseletet, illetve az épület üzemeltetőjét keressék a felhasználói rendszer zavarának elhárítása érdekében, például légtelenítés, nyári karbantartás után zárva maradt szerelvények kinyitása - hívják fel a figyelmet. Egyéb fogyasztók és külön kezelt intézmények vonatkozásában a fűtésszolgáltatás indítása nem történik meg automatikusan, ezeknél az épületeknél a fogyasztó képviselőjének írásos jelzésére indítja el a szolgáltatást a MIHŐ Kft.

"Amennyiben energiatakarékossági célból fűtési hőmérséklet csökkentést vagy időprogram szerinti éjszakai és hétvégi fűtéscsökkentést (esetleg temperáló fűtést) kívánnak alkalmazni, akkor a szolgáltató javasolja annak a fűtésszolgáltatás megrendelésével egyidejű jelzését" - zárul a MIHŐ közleménye.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!