Ugrás a tartalomra

Pereces és Bulgárföld közbiztonságát járták körül

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. április 25. kedd 16:48
Rendvédelmi szervek és hatósági osztályvezetők egyeztettek Pereces és Bulgárföld közbiztonságáról. Az illetékes önkormányzati képviselő által kezdeményezett keddi szakmai fórumon az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti bizottságának alelnöke is részt vett. 
Fotó: Juhász Ákos

A Perecesi Közösségi Házban kedd reggel tartott közbiztonsági fórumon rendőrök, rendészek, polgárőrök és szakpolitikusok gyűltek össze, hogy megosszák egymással tapasztalataikat. A téma elsődlegesen Pereces és a Bulgárföld közbiztonságának javítása volt.

Bazin Levente (Velünk a Város, MSZP) alapvetően szociális indokokkal magyarázta, hogy immár második alkalommal hívták össze a fórumot. A terület önkormányzati képviselője stábunknak elmondta: akárcsak a tavaly januári alkalomkor, úgy ezúttal is szót ejtettek a megfelelő oktatás hiányáról. Mindez ugyanis – meggyőződése mentén – alapvetően függ össze a közbiztonsággal vagy éppen a különböző szabálysértésekkel.

A várospolitikus kiemelte: lényeges, hogy a szakemberek megosszák egymással, ki milyen problémát lát a saját oldaláról, elvégre valamennyien azért dolgoznak, hogy javuljon a térség közbiztonsága. A Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) szakemberei a közterületek rendjét sértő cselekmények visszaszorítása érdekében éppen ezért többször tartanak ellenőrzést a problémás övezetekben.

Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendvédelmi Bizottság MSZP-s alelnöke szerint ennek a típusú együttműködésnek nincsen alternatívája. Harangozó Tamás a Miskolc Televíziónak úgy fogalmazott: nincs az a miniszteri utasítás, nincs az a kormányrendelet, nincs az a törvény, amelyek rendet tudnának tenni az utcákon.

– Különböző szervezetek vannak, akik ha egymástól függetlenül, egymással nem kommunikálva dolgoznak, akkor abból sok jó nem szokott kisülni. Pont az ilyen fórumok azok, amik a hatékonyságot a lehető legjobban tudják segíteni – vélekedett a honatya, aki hozzátette, a rendőröknek vonzóbb életpályát kellene kínálni, hogy minél többen a rendvédelmet válasszák hivatásuknak.

További hírek

Olvasnivaló