Ugrás a tartalomra

Pesten Noé már építi a bárkát

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 04. péntek 08:21
A fővárost elárasztotta a vihar: néhány utcában több mint ötven centiméter magasan hömpölyög az esővíz.

Budapesten és környékén sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult nagy eső miatt, főként pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget az egységektől, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása alapján az MTI pénteken reggel.

Helyenként több mint ötven centiméter magasan hömpölyög az esővíz, amely akadályozza a forgalmat. A fővárosi tűzoltók több autót kitoltak a vízből. Az egységek egy társasház mélygarázsából, illetve a XIX. kerületi Nádasdy utcából szivattyú segítségével távolítják el a felgyülemlett vizet. Kidőlt fához is riasztották a tűzoltókat, akik dolgoznak a károk elhárításán - írja az MTI.

Az eső miatt lezártak két sávot az M0-s autóúton az M6-os autópálya csomópontjánál is. Nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze a burkolaton, ezért volt szükség a szűkítésre- közölte az Útinform péntek reggel. Azt írták: a lezárás miatt az M5-ös autópálya felé tartók számítsanak rá, hogy a 12-es és a 13-as kilométer között csak a külső sáv járható. Nyolc kilométeres volt hajnalban emiatt a torlódás - tették hozzá.

Borítóképünk illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!