Ugrás a tartalomra

Petíciót indított a közösségi közlekedés megmentéséért a miskolci Jobbik

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 10. szerda 14:10
Azt követelik, hogy a kormányzati intézkedések miatt nehéz helyzetbe került közlekedési vállalatot az állam ne hagyja magára, hanem adja vissza Miskolc városának a központilag elvont támogatásokat és adóbevételeket.

A kormány az állami forrásmegvonásokkal és intézkedésekkel eddig több mint 900 millió forintos kárt okozott az MVK-nak – mutatott rá hétfői sajtótájékoztatóján a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője. Badány Lajos hozzátette: ezen felül az előző, fideszes városvezetés 5 év alatt „egészen elképesztő összeget”, mintegy 4 milliárd forintot nem fizetett ki a cégnek az elvégzett szolgáltatásért.

A kialakult helyzet Martinkertvárost és Szirmát érintő problémáiról Cseléné Figula Edina tájékoztatta a sajtó munkatársait. A városrészek jobbikos képviselője hangsúlyozta, választókerületét talán még jobban érinti a közösségi közlekedés kormányzati ellehetetlenítése, hiszen az ott élők problémáját az is tetézi, hogy az Y-híd építése miatt csak kerülővel érik el a belvárost, a munkahelyüket, rendelőket, a hivatalokat. Biztosította a lakosságot arról, hogy a városvezetés mindent megtesz, hogy enyhítse ezt a problémát, de látni kell az itt élőknek, mi vezetett a tanszüneti menetrend bevezetéséhez.

A közlekedési vállalat három bevételi forrásból tartja fenn magát: az állami támogatásból, amit azonban tavaly év végén a kormány visszavont; a jegyek és bérletek eladásából származó bevételekből, amik azonban a korlátozások miatt drasztikusan csökkentek; illetve az önkormányzat által kötelezően fizetendő közszolgáltatási ellentételezésből – ezt azonban az elmúlt években a fideszes városvezetés egyszerűen nem utalta át.

„Úgy látszik, a Fidesz nem a gazdaságot fejlesztette, hanem azt a képességét, hogyan tudja jól eltitkolni a költségvetési hiányt. Ezt kell most megszenvednie mindenkinek.”

Badány Lajos elmondta, nemrégiben aláírásgyűjtés indult egyes buszjáratok megtartása ügyében. A politikus azonban arra kéri a miskolciakat, hogy „ne csak egyes buszjáratok, hanem a teljes miskolci tömegközlekedés megmentése érdekében emeljük fel szavunkat”. – És tiltakozzunk a közösségi közlekedés tönkretétele ellen, és követeljük együttes erővel, hogy a kormány adja vissza Miskolcnak, amit elvett tőle – tette hozzá, tudatva azt is, hogy a petíció a www.mentsukmegmiskolcot.hu oldalon írható alá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!