Ugrás a tartalomra

Piros-fehér szomszédvárak barátsága

K. I.
Utoljára módosítva
2023. szeptember 27. szerda 12:50
A szurkolók látványosan megünnepelték Diósgyőrben a debreceniekkel fennálló jó kapcsolatot a két város labdarúgócsapatainak múlt hétvégi derbijén.
Fotó: dvtk.eu

Ha nem is példanélküli, mindenesetre igen ritka, hogy két rivális csapat szurkolótábora egymást élteti egy kiélezett, fontos pontokért megvívott mérkőzésen. Most ez történt a diósgyőri arénában. A focimeccset követő egyszerű néző csodálkozva tapasztalhatta, hogy a két piros-fehér csapat, itt, Kelet-Magyarországon háttérbe tudja szorítani a rivalizálást, és kinyilvánítja a másik iránti tiszteletet.

Debrecenbe induló buszt ábrázoló diósgyőri drapéria, egymást éltető rigmusok, barátságot kifejező egyenpólóban pályára kivonuló vezetőedzők - látványos jelei voltak a jó viszonynak a DVTK-DVSC rangadón.

Ahogy azt a diósgyőri szurkolói portál, az amigeleken.hu is megírta, a Bajtársak szurkolói csoport idén ünnepli a tizenötödik születésnapját, és ebből az alkalomból látványos koreográfiával készültek a diósgyőri ultrák. A csoport ugyanis éppen egy debreceni túra alkalmával alakult meg, ezért is szerepelt a molinón Debrecen mint úticél.

De a két szurkolótábor és a két klub közötti jó kapcsolat jeleként a szombati meccsen a két vezetőedző, Szergej Kuznyecov és Srdjan Blagojevic is a két szurkolótábor közötti barátságot hirdető pólóban vonult ki a kezdéshez.

Telefonon megkerestük a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok egyik vezetőjét, akitől megtudtuk, hogy a két tábor közötti barátság egészen az 1990-es évekig nyúlik vissza. Bár - mint minden kapcsolatban, úgy ebben is - voltak hullámvölgyek, a kapcsolat alapvetően azóta is jó a debreceniek és a miskolciak között.

- Egy a szín, és hát mindkét gárda a keleti országrészt képviseli az NB I.-ben. Ezek összekötnek minket - mondta.

A baráti kapcsolat új erőre a világjárvány után kapott. Mindkét tábor fontosnak tartja a sportot, az erőnléti edzéseket, így kitalálták Diósgyőrben, hogy akár közösen is végezhetnék a feladatokat. Idővel aztán egyre több személyes kapcsolat erősödött meg, több idegenbeli mérkőzésére is elkísérték egymást a debreceniek és a miskolciak. Közös közleményükben hivatalossá is tették a baráti viszonyt.

- Attól a perctől a Diósgyőr és a Debrecen mint Kelet-Magyarország két meghatározó szurkolótábora együtt menetel - fogalmazott a szurkolóicsoport-vezető.

A sportolás szeretete hozta össze őket tehát, ami aztán egyre épült. A táborok egymásra találtak. A közös pólón kívül aztán a hétvégi rangadón mással is szerették volna hirdetni barátságukat a külvilág felé.

- Ez volt az első DVTK-DVSC mérkőzés azt követően, hogy visszakerültünk az NB I.-be. Igyekeztünk megmutatni a barátságunkat, látványosan is felhívni rá a figyelmet. Mikor, ha nem most? - tette hozzá.

Fotó: amigeleken.hu

És hogy mit szóltak ehhez a pályán lévők? A 3-1-re végződött találkozót követő sajtótájékoztatón Srdjan Blagojevic, a DVSC vezetőedzője úgy fogalmazott: olyan érzése volt, mintha egy barátságos mérkőzést játszottak volna.

- Persze, a két szurkolótábor barátságban van egymással, de az ilyen játékot nem engedhetjük meg maguknak - húzta alá.

A hazaiak részéről Holdampf Gergő pedig úgy fogalmazott, a szurkolók miatt is "csodálatos érzés" Miskolcon labdarúgónak lenni.

- Tényleg hihetetlen szurkolóink vannak. Azt tudtuk, hogy a táborok jó viszonyt ápolnak, aminek megvan az előnye. De azért az se rossz, amikor halljuk, hogy zrikálják egymást - tette hozzá nevetve.

Veres Pál polgármester is megemlékezett a baráti kapcsolatról Facebook-posztjában:

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!