Ugrás a tartalomra

Polgár és Tiszaújváros térségében vezeti be az első közös jegyét a MÁV-START és a Volánbusz

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 21. szerda 12:35
A MÁV-Volán-csoport közös stratégiai irányításának lehetőségeit kihasználva április 21-től vezet be közös jegyet, amely fontos lépés a tarifaközösség felé. Az új, közös jegy a VONAT-BUSZ átszállójegy nevet kapta - írja közleményében a MÁV.

A közlekedési társaságok – az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyásával – új ajánlatukkal, Polgár, valamint Tiszaújváros térsége és a főváros között gyorsabb és kiszámíthatóbb eljutási lehetőséget tudnak biztosítani az utasok részére. 

Kiemelték: aVolánbusz a menetrendi kínálata átalakításával Nyíregyháza és Eger között kétóránként interregionális buszjáratokat közlekedtet. Ezekkel biztosít csatlakozást Mezőkövesden a Budapest felé, illetve felől közlekedő Hernád-Zemplén InterCity vonatokra, ezáltal az eddigi napi egy pár közvetlen buszjárat helyett lényegesen kedvezőbb és minden eddiginél gyorsabb, gyakoribb eljutási lehetősége nyílik a Polgár és Tiszaújváros térségében lakóknak a fővárosba vagy a fővárosból az érintett térségbe.

Hozzátették: az átszállójegyet a MÁV-START internetes jegyváltási felületén, a megújult Elvirán és a MÁV applikációban lehet megvásárolni a vasúti menetjeggyel együtt. Az így váltott átszállójegy ára 10% kedvezményt tartalmaz, és a MÁV-START járataira alkalmazható valamennyi kedvezmény igénybe vehető, a Volánbusz járataira pedig a szociálpolitikai kedvezmények érvényesíthetők. 

A jegyek visszaváltása egységesen a menetjegyen szereplő indulási idő előtt legkésőbb 60 perccel korábban lehetséges.

További hírek

Olvasnivaló