Ugrás a tartalomra

Pótfelvételin államilag támogatott férőhely? A Miskolci Egyetem új, gyógypedagógia alapképzésén lehetséges!

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. július 24. szerda 16:34
Azoknak a diákoknak sincs még minden veszve, akik szerdán nem nyernek felvételt egyelten szakra sem, hiszen a pótfelvételi során – egyedülálló módon – a Miskolci Egyetemen ősztől induló új alapképzés, a gyógypedagógia BA államilag támogatott formában is elérhető.

A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Tanárképző Intézete szeptembertől új képzést indít; a gyógypedagógia BA alapképzést, amit nappali vagy levelező tagozaton végezhetnek el a leendő hallgatók.

Két szakiránnyal indul 2019 szeptemberétől a Gyógypedagógia alapszak; a tanulásban akadályozottak pedagógiája és pszichopedagógia szakirányon. – Unikális a képzésünkben, hogy egyszerre mind a két szakirányt elvégzik majd a hallgatók, tehát két szakirányú végzettség szerepel majd a diplomájukban – nyilatkozta portálunknak Kecskés Judit, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának tanulmányi dékánhelyettese. Nyolc féléves a képzés, az utolsó félévben pedig már szakmai gyakorló helyeken töltik tanulmányaik gyakorlati részét a hallgatók.

Kiemelte: állami finanszírozott helyekkel rendelkezik a képzés (attól függetlenül, hogy pótfelvételi eljárás során lehet rá jelentkezni). Indítják nappali és levelező képzésben is – valamint a levelező képzési formában is vannak állami férőhelyek. – Most még nem szükséges középfokú nyelvvizsga a felvételihez – hangsúlyozta ki a dékánhelyettes.

Nagyon sok sajátossága lesz az új képzésnek. A levelező tagozaton blended learning képzéstípusok is lesznek, vagyis online anyagokkal segítik a tanulást. Ez azért is érdekes, mert nem kell majd minden hétvégén az egyetemen lennie a levelezős hallgatóknak – folytatta.

Megtudtuk továbbá azt is, 40 nappali és 40 levelezős férőhely van a képzésben. Fontos, hogy a miskolci képzés, az ország jelenlegi gyógypedagógus képzései közül a legolcsóbb: 250 ezer forint/félév.

Szerdán kiderül, kinek, hová volt elég az összegyűjtött pontja. Azok a diákok, akik nem nyernek felvételt egyetlen szakra sem, már a közelgő pótfelvételi eljárásban, várhatóan július végétől augusztus 7-ig jelentkezhetnek a felvi.hu weboldalon keresztül.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!