Ugrás a tartalomra

Próbáltad már a szélvédőn használható vízlepergető spray-t?

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 14. kedd 12:17
A tavaszi hónapokban sokszor igen gyakran ered el az eső. Ez a vezetés közben sok bosszúságot okozhat, hiszen az esőcseppek akadályozzák a kilátást. Persze az ablaktörlő bekapcsolása valamelyest javít a helyzeten, de van egy sokkal egyszerűbb megoldás, ha gyakran autózol lakott területen kívül.

Ez a szer segíthet a problémán

A POLIRTECH.HU oldalán kapható vízlepergető spray használata roppant egyszerű. Az alaposan megtisztított szélvédőre kell spriccelni a flakon tartalmából, így kialakul egy láthatatlan, teljesen átlátszó vízlepergető réteg. A védőréteg valóban láthatatlan, sem nappali, sem éjjeli vezetés során nem lesz fátyolos az üveg tőle.

Fontos leszögezni, hogy nem egy csodaszerről van szó. Ha általában a városban közlekedsz, ráadásul akkor, amikor nagy a dugó és lassan lehet haladni, akkor ez nem jelent megoldást számodra. Ha viszont sokat mész olyan utakon, ahol a megengedett sebesség legalább 50 km/h, akkor már tehetsz vele egy próbát. Ez a nanoréteg ugyanis ekkora tempónál már képes kifejteni a hatását, és le tudnak gördülni róla a vízcseppek.

Hasznos, ha nem kizárólag a szélvédőt fújod be a spray-vel. Az oldalsó ablaküvegeket szintén érdemes kezelni, hiszen ezeken amúgy sincs ablaktörlő, az esőcseppek viszont így azokról a felületekről is gyorsan legördülnek. Így sokkal szabadabban fogsz tudni kilátni oldalirányban is, ami jól jöhet majd, ha kereszteződésekhez, vasúti átjárókhóz érsz, vagy ha szimplán előznél vagy sávot váltanál.

A szélvédőn használható vízlepergető spray előnyös tulajdonságai

A szóban forgó szer a por és más szennyeződések ellen is hatásos fegyvernek bizonyul. Így a szélvédőre fröccsenő olaj és kosz is nehezebben tapad meg azon.

Miután fújtál a kiszemelt üvegfelületre a spray-ből, töröld át a felületet egy ronggyal vagy mikroszálas törlőkendővel! A felesleget töröld le, és ennyi, nincs más teendő. A nanoréteg tenni fogja a dolgát, és jó ideig sokkal kényelmesebb lesz sofőrként az életed.

Eddig bírja a védőréteg

Az, hogy a szélvédőn kialakult réteg meddig tudja hatásosan eltaszítani magától a vizet és a port, függ attól, hogy milyen minőségű terméket használsz. A prémium termékekkel akár olyan bevonatot is képezhetsz, amelyek három hónapon át megmaradnak a szélvédőn, az oldalsó ablakokon pedig akár fél évig is.

Az, hogy ez valóban így lesz-e, függ attól, hogy az ablak tisztítása során mennyire végeztél alapos munkát, elegendő mennyiségű anyagot viszel-e a felületre. Az sem mindegy, hogy mennyit mész a kocsival, és amikor leparkolsz, akkor azt fedett helyen teszed-e vagy a szabad ég alatt szoktál megállni.

Mivel egy jó minőségű szélvédőn használható vízlepergető spray nem egy kiemelkedően drága mulatság, így talán érdemes kikísérletezned, hogy a te életviteled esetén mennyire váltja be a termék a hozzá fűzött reményeket. 

Ahogy a mondás tartja, a puding próbája az evés, de ha mérlegeled a fent leírtakat, és alapvetően nem szélsőséges körülmények között használod a kocsidat, akkor szinte biztosan előnyét fogod látni a szer használatának.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!