Ugrás a tartalomra

Problémás kőpadot bontottak a rendészek

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. augusztus 13. péntek 09:18
Csütörtökön a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai önkéntes alapon elbontották a Bükk áruház melletti Avar utcán található, már töredező kő ülőpadokat. A helyszínt jól ismerik, mert rendszeresen jártak arra a közterületi italozók miatt.
fotó: Parai Roland

A megbeszélt időpontban vártuk az Avar utca elején a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) munkatársait, akik percre pontosan megérkeztek egy kisbusszal és egy személyautóval. Kiszállt belőlük 13 markos legény csákányokkal, nagykalapácsokkal és ásókkal, majd 25 perccel később eltűntek a széteső ülőkövek és az üres flakonok valamint tiplis üvegek, amik miatt a helyiek már régóta panaszkodtak.

Ülőpadot bontottak a rendészek | Még több kép a képgalériában

Vincze Csaba, a MIÖR igazgatója elmondta, régóta problémás pont a helyszín a szervezet és a lakosok számára. Többen szabadtéri kocsmaként értelmezték az itteni kőpadokat, ezért gyakran intézkedtek a rendészek közterületi alkoholfogyasztás és szemetelés miatt.

A kollégák összedugták a fejüket és úgy döntöttek, hogy önkéntes munkában elbontják a találkozási pontot. Ebben partnerük volt a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szerszámok és konténer biztosításával. A terv az, hogy növényekkel ültetik be a területet, amiben a MIÖR munkatársai szintén szívesen részt vállalnának.

Az egyik helyi lakos, akivel beszélgettünk elmondta: az unokáját a közeli Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolába rendszeresen kísérnie kell, mert a kicsi fél egyedül elmenni az ott italozók mellett. Végezetül megköszönte a segítséget.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!