Ugrás a tartalomra

Pumpapályával bővült a Factory

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. június 23. szerda 15:32
Átadták az új pumpapályát a Factoryban - Mocsári László képgalériája


Csaknem ötvenmilliós kormányzati forrásból tudott fejlődni az elmúlt években a Factory Sport Aréna. A támogatásnak köszönhetően kijavították a létesítménynek otthont adó néhai csavargyár tetejét, korszerűsítették a mászó termet, valamint gördeszka parkot és egy úgynevezett Pumpapályát (Pump Track) is kialakítottak. Ez utóbbit adták át kedd délelőtt, ahol elhangzott, a Factory mára a térség extrém sportolóinak központjává, igazi közösségi hellyé vált. 

Egri Józsefné, a komplexum vezetője elmondta, a pumpapálya voltaképpen egy kerékpáros ügyességi pálya, ahol a sportoló, ha megfelelően „pumpál”, akkor tekerés nélkül képes körbe körbe haladni rajta.

A létesítmény 2004-ben nyitotta meg kapuit az extrém sportok kedvelői számára. Az évek során pedig a csarnok egyre több lehetőséget teremtett a látogatóknak. Látogatottságuk ma már eléri az évi huszonötezer főt. A térség országgyűlési képviselője méltatta a létesítményt üzemeltető Egri-család munkáját. 

Veres Pál, Egri Józsefné, Révész Máriusz és Hubay György. Fotó: Mocsári László


- Példaértékűnek tartom azt, ahogyan ők felkarolták a következő nemzedéket, sportolási lehetőséget biztosítanak számukra, és egyáltalán egy olyan közösséget hoztak létre, ami azt gondolom, hogy talán országosan is egyedülálló – hangsúlyozta Hubay György

Miskolc polgármestere szintén követendő példának nevezte az egykori DAM területén működő Factoryt. Mint fogalmazott, az ehhez hasonló kezdeményezések segítségével életre lehetne kelteni a hatalmas területet, ahol egyébként ma is sok kis vállalkozás működik. 

- A Factory Aréna eddig is rendkívül népszerű volt, de a most zárul fejlesztéseknek köszönhetően az egész létesítmény új lendületet vehet. Arra biztatok mindenkit, hogy jöjjön el ide, próbálja ki az elérhető szolgáltatásokat, az Egri-családnak pedig nagy-nagy köszönet az elszántságért, amivel most már lassan két évtizede üzemeltetik a komplexumot – jelentette ki Veres Pál

Fotó: Mocsári László


Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint több, a Factoryhoz hasonló létesítményre lenne szükség. 

- Három éve ismertem meg a komplexumot, és teljesen elvarázsolt az a fajta munka, amit itt láttam. Láttam azt, hogy milyen körülmények között dolgoznak, és az is, hogy milyen hihetetlen sok gyereknek, és felnőttnek okoznak ezzel boldogságot. Éppen ezért éreztem úgy, hogy a területért felelős kormánybiztosként kötelességem mögéjük állni és támogatni őket – szögezte le Révész Máriusz, aki hozzátette: a továbbiakban is segíteni kívánják a Factoryban folyó munkát. 

További hírek

Olvasnivaló