Ugrás a tartalomra

Püspökké szentelték Pásztor Dánielt

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 07. hétfő 09:23
A Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökévé szentelték Pásztor Dánielt vasárnap.
Pásztor Dániel püspökké szentelése | Juhász Ákos képgalériája

Pásztor Dániel Csomós Józsefet váltja a püspöki tisztségben, megbízatása hat évre szól. Az új egyházvezető három évtizede szolgál lelkipásztorként, a Borsod megyei Sajóvelezd és Dubicsány lelkésze.

Székfoglaló beszédében úgy fogalmazott: olyan időket élünk, amikor sokszor és sokféleképpen kérdőjeleződik meg a teremtés rendje és Isten igéjének igazsága. A püspök az egyház legfontosabb küldetésének az evangélium hirdetését, ezáltal pedig az emberek életének megmentését nevezte.

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke igehirdetésében a lélekrombolás ellen szólt. Mint mondta: az egyháznak a szellemi küzdelmet és a harcot meg kell vívnia, tennie kell azért, hogy ne tudja senki elképzelni a jövőt keresztyének nélkül. Beszédében a vidék hűségét hangsúlyozta: "vidékről jön a magyar élet, a kenyér, a bor, a munkáskéz és Vizsolyból a magyar nyelv."

Az ünnepi istentiszteleten Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tolmácsolta Orbán Viktor köszöntését. A miniszterelnök a magyar reformátusok szerepét méltatta "a nemzet határok feletti egyesítésének stratégiai szolgálatában" - tudatta a Magyarországi Református Egyház.

Pásztor Dánielt köszöntötték a Kárpát-medencei magyar református egyház vezetői, a testvéregyházak vezetői, állami és önkormányzati vezetők, köztük Miskolc város polgármestere, Veres Pál is.

A szentmisét a Miskolc Televízió élőben közvetítette.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke