Ugrás a tartalomra

Rabok verekedtek össze a miskolci börtön tantermében

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 01. hétfő 12:29
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt az érintettek, vagyis két 21 éves és egy 20 éves férfi ellen.

Csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség három huszonéves férfival szemben. A szervezet közleménye leszögezi, a terheltek valamennyien az egyik miskolci büntetés-végrehajtási intézet vendégszeretetét élvezik.

A vádirat szerint tavaly januárban egyikük szóváltásba keveredett egy fogvatartott férfival. A vita során felé rúgott, mire egy rabtársuk közéjük állt, hogy megakadályozza az esetleges verekedést. Ekkor viszont a másik két vádlott is odament hozzájuk, erre, a korábban a vádlott-társsal szóváltásba kerülő rab azt mondta, hogy ne hárman egyszerre jöjjenek rá, hanem csak egyesével. Az lett a reakció, hogy az egyik vádlott megütötte, míg egy másik vádlott a rabtársa védelmére kelő férfit bántalmazta, és ezután a vádlottakat egyesével kihívó sértettet két vádlott egyszerre ütlegelte.  A férfi a földre került, azonban a vádlottak továbbra is több alkalommal megrúgták. 

Ezután a korábban a sértett védelmére kelő másik rabtársukat a három vádlott együttes erővel támadta meg, belökték a padba, közösen ütlegelni kezdték, a verekedésnek végül az őrök beavatkozása vetett véget. 

A rabtársa védelmében beavatkozott sértett nyiolc napon belül gyógyuló sebzéses sérülést szenvedett el, de könnyű testi sértés miatt nem terjesztett elő magánindítványt, míg a másik sértettnek nem keletkeztek sérülései.

- Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben – akik közül egy időközben szabadult, míg a másik kettő jogerős szabadságvesztés büntetését tölti – börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsáthatók feltételes szabadságra, valamint két vádlott tekintetében korábbi felfüggesztett szabadságvesztésük letöltését is rendeljék el - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!