Ugrás a tartalomra

Rabul ejt a színek játéka

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 18. szombat 18:20
Sziray Ágnes - aki egyébként bőrgyógyász - festményei igazán különlegesek: a színek játéka rabul ejti az embert; a képekről áradó derű, harmónia, béke megadja nekünk azt a pillanatot, hogy megálljunk végre, figyeljük az érzéseinket, fogadjuk be a pillanatot. A kiállítását szombat délután nyitották meg az Arany János utcai Sensolite Fényterápiás Gyógycentrumban.
Mocsári László képgalériája

A természet közelsége, az emberi lét megismerése közben szerzett benyomások ihlették a képeket. Akril technikával készültek, feszített vászonra festette őket Sziray Ágnes, aki a Miskolc Televízió riporterének elmondta a kiállítás megnyitóján, hogy élőben most láthatók először a képek (weboldalán természetesen már korábban is meg lehetett csodálni őket).

A tárlatot a MIKOM Kft. ügyvezetője, Maros Éva ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, beszédében a világszerte híres, magyar származású kanadai vegyész, belgyógyász, endokrinológus Selye János szemléletét idézte fel. Ő volt az, aki a test és a lélek egységével, a holisztikus gyógyítással foglalkozva az elsők között vezette vissza a betegségek okát a stresszig vezette vissza.

- Sziray Ágnes bőrgyógyász szakorvos olyan gyógyító, aki maga is hisz a test és a lélek együttes kezelésében, hogy a nyugati ember minden problémájának a gyökere az, hogy nem mer, nem akar, vagy nem tud önmaga lenni - fogalmazott Maros Éva.

Felidézte a most kiállító művész kezdeti lépéseit, majd úgy foglalta össze Sziray Ágnes gondolkodásmódját, hogy mindannyian egyek vagyunk a teremtett világgal, mindannyian arra születtünk, hogy merjük felvállalni saját magunkat, a belső érzéseinket, a bennünk meglévő tehetséget, teremtő erőt.

- Ha végignézzük a képeket, valóban a színek játéka az, aminek a különlegességével ejt rabul bennünket. Az ősi varázslat, amivel a természet ajándékozott meg bennünket. A derű, a harmónia, a béke, ami megadja nekünk azt a pillanatot, hogy álljunk meg, figyeljük az érzéseinket, fogadjuk el, fogadjuk be a pillanatot. Nyissuk meg a lelkünket, a szellemünket, hagyjuk, hogy szóljon hozzánk a vászon élménye - mondta Maros Éva, kiemelve azt is, hogy maga is vallja: a művészet az, ami segít bennünket élni, fejlődni, jobbá, szebbé tenni a hétköznapjainkat - Sziray Ágnes művészete pedig ezt adja meg nekünk.

- Rávilágít arra, merjünk önmagunk lenni és kezdjünk el élni. Kívánom Ágnesnak, hogy sok-sok alkotással örvendeztessen meg bennünket a jövőben. A tárlatlátogatóknak pedig azt, nyissák meg a szívüket egy-egy kép előtt, és hallják meg a saját hangjukat.

A kiállítás a tervek szerint egész nyáron látogatható lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!