Ugrás a tartalomra

Ipari hulladék égett a Sajóbábonyi Vegyipari Parkban, nagy erőkkel sikerült csak eloltani

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 18. vasárnap 22:46
Több város tűzoltóegysége is a helyszínre vonult. Késő estére oltották el a tüzet.
A sajóbábonyi bekötőútról így festett a látvány este 7 óra tájékán.

Kigyulladt egy raktárépület Sajóbábony külterületén. A miskolci, kazincbarcikai, diósgyőri és szendrői hivatásos tűzoltók oltják a lángokat. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja - írja a katasztrofavedelem.hu.

22:20: "Már nincs tűz Sajóbábony külterületén", olvasható a portál frissítésében.

Előtte nem sokkal Szilva István polgármester közösségi oldalán osztotta meg az érintett cég vasárnap este kiadott közleményét. Eszerint az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. egyik hulladéktároló raktárában "az üzemeltetési szabályzatnak megfelelően tárolt szilárd és iszapszerű ipari hulladékok feltételezett öngyulladása történt".

Fotók és videó: MiNap / Juhász Ákos, Németh Csaba

Korábban írtuk:

A 21:16-kor kiadott helyzetjelentés szerint hat vízsugárral körülhatárolták a tüzet Sajóbábony külterületén, ahol kigyulladt egy kilencszáz négyzetméter alapterületű raktárépület.

19:36-kor kiadott frissítésében a katasztrófavédelem azt írja: a lángokat továbbra is oltják. A munkálatokat immár a miskolci, a kazincbarcikai, a szerencsi, a mezőkövesdi és a tiszaújvárosi vízszállító is segíti.

Értesüléseink szerint a településen kevéssé érezni a füstöt, miután a szél Parasznya felé fújja.

Juhász Ákos képgalériája

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője 18:30 magasságában érdeklődésünkre elmondta: egy kétezer négyzetméteres csarnok egy részében csaptak fel a lángok, egy egyelőre ismeretlen anyag ég.

Próbáltuk megtudni, milyen messze van a Sajóbábonyi Vegyipari Park további egységeihez a lángoló épületrész, s hogy mekkora a veszélye az esetleges továbbterjedésnek, ám erről egyelőre nem rendelkezünk információval. 

Dojcsák Dávid tűzoltó százados hozzátette: a riasztás magas fokozatát és a kivonuló egységek számát a terület tűzvédelmi veszélyeztetettsége mindenképp indokolja.

A település főutcájáról nézve | Fotó: Cziffra Andrea

Facebook-on közölt bejegyzésében Sajóbábony polgármestere azt írja: a tűz emberi életet nem veszélyeztet.

"A katasztrófavédelem speciális műszaki egysége a településen folyamatosan méri a veszélyes anyagok koncentrációját" - szögezi le Szilva István. Hozzáteszi: az érintett cég várhatóan hamarosan hivatalos közleményt fog közzétenni az esettel kapcsolatban.

További hírek

Olvasnivaló