Ugrás a tartalomra

A Rangerök érkeznek Miskolcra

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. március 31. péntek 09:07
Szombat délután 3 órakor elrajtol a szezon, az egyetemi atlétikai centrum pályáján megkezdi a menetelést a HFL-ben a Steelers és a Renegades fúziója után Borsod Bobcats névre keresztelt helyi amerikaifutball-csapat.

Az ellenfél az az FD Rangers lesz, amely a bajnoki címvédő Fehérvár Enthroners és a VSD Rangers közös csapata. Venczel Tibor védőkoordinátort, a miskolciak társ vezetőedzőjét kértük meg egy esélylatolgatásra a hétvégi nyitány előtt.

- A bajnoki rajt előtt nehéz megítélni az erősorrendet, a bajnokság átalakítása és az igazolások miatt gyakorlatilag minden csapat sötét lónak számít - vélekedett, hozzátéve azonban gyorsan: nehéz mérkőzésre készülnek a Bobcats-nél, hiszen a Rangers gyakorlatilag együtt dolgozik a brutálisan megerősített fehérvári kirakatcsapattal.

- Módosítottuk az előzetes terveinket, hiszen számos külső körülmény hátráltatta a felkészülésünket, és több meghatározó játékost is elveszítettünk az elmúlt időszakban. Most azt mondom, hogy megcélozzuk a rájátszást, és ha azt elérjük, akkor elégedettek lehetünk, és új célokat tűzhetünk ki a csapat elé - tette hozzá.

Ha idén nem is számíthatnak importjátékosokra, van azért mire építeni. Ott van például az összeszokottság és a rutin: a gárda magja jól ismeri egymást, az ő tapasztalatuk és mentalitásuk döntő lehet a kiélezett szituációkban, és a Bobcats javára billentheti a mérleg nyelvét. A miskolciak mellett ráadásul az Eger Heroes csapatától is érkezik majd egy jelentős kontingens.

A védőfeladatokat tehát Venczel Tibor koordinálja, a támadásokért pedig Farkas Máté felel majd - ők ketten, megosztva látják el a vezetőedzői feladatokat. A szakmai stábban helyet kapott még Egri Attila, aki erőnléti edzőként erősíti a Borsod Bobcats-et.

Szezonrajt:

április 1., szombat, 15 óra, Miskolci Atlétikai Centrum:
Borsod Bobcats - FD Rangers

A miskolciak további mérkőzései az alapszakaszban:

április 16.
Budapest Titans - Borsod Bobcats

április 30.
Borsod Bobcats - Budapest Wolves

május 7.
Újpest Bulldogs - Borsod Bobcats

május 21.
Borsod Bobcats - Tatabánya Mustangs

június 4.
Football Armoury Cowbells - Borsod Bobcats.ű

(A külső kép Minap-archív)

További hírek

Olvasnivaló