Ugrás a tartalomra

Rangos elismerést kaptak a baráthegyi sajtok

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 08. kedd 12:27
Nyolcadik alkalommal rendezték meg Etyeken a Magyar Sajtmustrát. A Baráthegyi Sajttermékeket egy arany és egy bronz éremmel díjazták a megmérettetésen.

A miskolci Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Sajtmanufaktúra termékeivel első alkalommal vett részt az országos megmérettetésen.
- Nagy izgultak kollégáink a rengeteg különleges sajt láttán, az általunk leadott termékek 152-es rajtszámmal indultak. Éppen emiatt is nagy volt a meglepetés és öröm, amikor a kiosztott 6 arany, 9 ezüst és 10 bronz minősítés közül egy arany és egy bronz díjat is elhoztunk - tájékoztatta portálunkat Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke. A Baráthegyi Sajtmanufaktúra zsíros tehénsajtkréme arany, míg a zsíros kecskesajtkrém bronz minősítést kapott. A manufaktúra tejtermékei már eddig is rendelkeznek Élő-Tisza-, HÍR- és Szociális Farm Védjegyekkel, a Magyar Sajtmustra minősítése azonban a szakma élvonalába emelte azokat.

A szakmai zsűri a termékek kiválóságát díjazta. - Mi ugyanakkor rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ilyen magas színvonalú produktumokat hoznak létre fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű kollégáink. A Baráthegyi Majorságban ugyanis ők azok, akik munkavállalóként teljes mértékben lefedik a munkafolyamatok minden elemét az állattartástól a fejésen keresztül a sajtgyártásig, csomagolásig - fogalmazott Jakubinyi László. Hozzátette: - A most kapott rangos szakmai elismerés egy újabb bizonyítéka annak, hogy a fogyatékossággal élő emberek is képesek értékteremtő munkát végezni.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!