Ugrás a tartalomra

A rászoruló gyerekek a tavaszi szünetben is igénybe vehetik az ingyenes étkezést

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 29. csütörtök 12:00
A szülő, törvényes képviselő kérelmére, a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja a települési önkormányzat.

Az étkeztetést az önkormányzat az őszi, téli és tavaszi szünetben az adott tanítási szünet időtartamára eső, valamennyi munkanapon köteles megszervezni. A tanév szakképzésben alkalmazandó rendjéről szóló rendelet alapján a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap március 27. (szerda), a tanítási szünet utáni első tanítási nap április 3. (szerda), ezért a szakképzésben résztvevő gyermekek részére a szünidei gyermekétkeztetést az alábbi munkanapokon biztosítja az önkormányzat: március 28. (csütörtök) és április 2. (kedd), vagyis két munkanapon.
 
A szakképzésben részesülő gyermekeket kivéve a szünidei gyermekétkeztetést az alábbi munkanapokon biztosítja az önkormányzat: március 28., április 2., április 3., április 4. és április 5., összesen öt munkanapon.
 
A kiosztási helyszínek az alábbiak:
1.      Avasi Általános Iskola, Pattantyús Á. G. utca 
2.      Belvárosi Konyha, (volt központi leánykollégium) Palóczy u. 1.
3.      Könyves Kálmán Általános Iskola, Könyves K. u. 2.
4.      Petőfi Sándor Fiúkollégium, Bajcsy-Zs. u. 33.
 
A kiosztási helyszínekről az ebéd a szülő/törvényes képviselő által biztosított ételhordóban vihető el a megadott munkanapokon 11 óra és 12:30 között.
 
Az étkeztetés igényléséhez szükséges nyilatkozat nyomtatvány (gyermekenként egy) és a tájékoztató levél szülőkhöz való eljuttatása a hatályos jogszabálynak megfelelően, 2023. szeptemberében megtörtént. Amennyiben a nyilatkozatot valamilyen oknál fogva mégsem kapták kézhez, illetve a jogosultság ezt követően keletkezett, úgy a Polgármesteri Hivatal központi ügyfélszolgálatán (Városház tér 8.) beszerezhető és legkésőbb március 22-ig benyújtható. A korábban tett nyilatkozat is ezen időpontig módosítható. A szakképzésben résztvevő tanulók nyilatkozatához mellékelni kell a gyermek érvényes diákigazolványának másolatát is. 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!