Ugrás a tartalomra

A régi bartókos, Farkas Gábor folytatja

mti.hu
Utoljára módosítva
2021. február 27. szombat 11:05
Farkas Gábor zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek: A Zongora-sorozat március 3-án.
Forrás: zaol.hu

A szervezők közleménye szerint a Liszt-díjas művész műsorában elsősorban Schubert-darabok, valamint a műveire Liszt által komponált átiratok szólalnak meg.

Farkas Gábor generációjának egyik legkiemelkedőbb zongoristája, a romantikus repertoár széles körben elismert interpretátora, több nemzetközi zongoraverseny győztese, a világ legjelentősebb zenei fesztiváljainak és koncerttermeinek állandó meghívottja. Számos szólólemeze látott napvilágot a Warner Music Hungary, a Toccata Classics London, valamint a Steinway & Sons Records gondozásában. Legújabb felvétele Chopin Balladáit és Impromptujeit tartalmazza a Hungaroton kiadásában.

Eddigi pályafutását Liszt- és Junior Prima díjjal ismerték el, megkapta az Aoyama Music Awardot, és a Steinway Artist cím birtokosa is egyben.  

Az ózdi születésű 1995 és 1999 közötti bartókos ma már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének vezetője, ő irányítja a Doktori Iskola Billentyűs és Akkordikus alprogramját is.

A live-streaming módon közvetített koncertre itt vásárolhatók jegyek. Az elmaradt koncertek kárpótlásaként a bérletesek és jegyvásárlók díjmentesen nézhetik és hallgathatják meg a koncertet az ezen a linken található kérdőív kitöltésével. Az ingyenes csatlakozást biztosító kérdőív kitöltésének határideje március 1-je 23 óra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!